- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı nedir?
6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, işveren ve çalışanların, işyerindeki iş güvenliği ve iş sağlığının sağlanması ve mevcut koşulların iyileştirilmesi için yetki ve sorumluluklar ile hak ve ödevleri düzenler.ISG konusunda yapılan eğitimlerde taraflar kimdir ve görevleri nelerdir?
İş sağlığı ve güvenliği konusunun tarafları işçi, işveren ve devlet olarak görülmektedir. Bu üç tarafında iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlenme çalışmalarına katılması, risklerin en aza indirilmesi, iş kazalarının yaşanmaması ve meslek hastalıkların önlenmesi için tedbirler alması gerekmektedir.İş güvenliğinde devlet ve işçinin sorumlulukları nelerdir?
İş güvenliğinde devlet ve işçinin sorumlulukları nelerdir?İşçiler İş Kanunun 77. maddesine göre iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdürler….Devlet, İşçi ve İşverenin Sorumlulukları:
- Devlet mevzuat yapma, teşkilatlanma ve denetim,
- İşveren önlem alma ve eğitim,
- İşçi ise alınan önlemlere uyma.
İş güvenliğinde devletin sorumluluğu nedir?
İş güvenliğinde devletin sorumluluğu nedir?İş sağlığı ve güvenliği konusunda Devletin temel görevi mevzuat hazırlama ve denetim olarak görülmekle birlikte aslında kamu kurumlarındaki başarılı iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin uygulanması ve bunların geliştirilmesi konusunda öncü bir rol oynaması da Devlete verilecek bir görev olarak ifade edilebilir.
İSG kaptanı nedir?
Güvenlik Kaptanı kavramının amacı, her çalışana bir Güvenlik önderi olma yetkisi vermek. Güvenlik Kaptanı uygulaması tesis çapında olumlu etki yarattı, nasıl harekete geçip nasıl özen gösterecekleri konusunda iş arkadaşlarına rehberlik yapmalarını sağladı.İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kim yapar?
İşverene iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konularda rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere görevlendirilen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, görev aldığı işyerinde göreviyle ilgili mevzuat ve teknik gelişmeleri göz önünde bulundurarak iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eksiklik ve aksaklıkları, tedbir ve …Aşağıdakilerden hangisi iş güvenliği uzmanının görevlerindendir?
Aşağıdakilerden hangisi iş güvenliği uzmanının görevlerindendir?İş güvenliği uzmanının temel görevleri arasında işyeri temsilcisine ve çalışanlara rehberlik yapmak, işyerinin risk değerlendirmesini yaparak olası iş kazalarının önüne geçmek, çalışma ortamının gözetilerek olumsuz durumların giderilmesini sağlamak, çalışanların eğitim almasını sağlamak yer alır.
İşçinin yükümlülükleri nelerdir?
İşçinin yükümlülükleri nelerdir?İşçi, işveren tarafından sağlanan güvenlik kurallarına ve önlemlerine harfiyen uymak zorundadır. Aksi halde işten çıkarılması söz konusu olacaktır. Bunun yanı sıra işçinin belirlenen saatler içerisinde işini teslim etmesi gerekmektedir. İşverenler de aynı şekilde işçileri kendi işleri için kesinlikle kullanamaz.