- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kuruluşlar nelerdir?
➢ Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM),İş sağlığı ve güvenliği paydaşları kimlerdir?
İşçiler İş Kanunun 77. maddesine göre iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdürler….Devlet, İşçi ve İşverenin Sorumlulukları:İş sağlığı ve güvenliği neleri kapsar?
İş Güvenliği Hizmetleri Neleri Kapsar?
Güvenlik ile ilgili kurum ve kuruluşlar nelerdir?
Eğitim, sağlık, güvenlik ve adalet alanları ile ilgili kurum ve kuruluşların adları
Iş sağlığı ve güvenliği ulusal kaynakları nelerdir?
İş Hukukunun Uluslararası Kaynakları ve Çalışma Örgütleriİş sağlığı ve güvenliğinin paydaşı nedir?
TBK m. 417/2 uyarınca işveren, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak, araç ve gereçleri noksansız bulundurmak; işçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdür.İş sağlığı ve güvenliğinde hangi dersler var?
Öğrenciler, Temel Fizik, Temel Kimya, Temel Biyoloji, Kaza Analizi Temel Anatomi, Makine ve Teçhizat, Tehlike Belirleme ve Risk Yönetimi, Güvenlik Mühendisliği, İSG Yönetim Sistemleri, İSG’de Belgeleme ve Kontroller, Çalışanların Sağlığı için Fiziksel Aktivite gibi dersler alarak meslek hayatına hazırlanmaktadır.