Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Is makinalarinda ilk yardim cantasi zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iş makinalarında ilk yardım çantası zorunlu mu?​

Arabada ilk yardım çantası zorunlu mu? Sorusuna kısaca motorlu olan bütün araçlarda (Motosiklet, traktör ve motorlu bisikletler hariç) bulundurulması gerekmektedir.

İlk yardım çantasının içinde neler var?​

İlkyardım çantası hazırlamak için öneriler
Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı yönetmeliğe göre tüm motorlu taşıtlarda (A1-A2-G : motosiklet, motorbisiklet, iş makinesi hariç) ilk yardım çantası bulundurmak zorunludur. Traktörler de römork takılabildiği için zorunlular listesine alınmıştır. Bu konuda farklı öneriler bulunmaktadır.
Motorlu taşıtlarda ilk yardım çantası bulundurulması sebebi nedir?
Kaza sonrası kişinin can güvenliğinin daha tehlikeli bir hale gelmemesi için ilk anda yapılacak sağlık tedbirleri için ihtiyaç olduğumuz malzemeleri için bulundurulur. Çünkü yolculuk sırasında her türlü yaşanabilecek kazalarda ilk müdahalenin yapılması amacıyla araçlarda ilk yardım çantaları bulundurulur.
İlk yardım çantasında bulunan malzemeler ne işe yarar?
Büyük sargı bezi: Yara üzerine konulan pansuman malzemelerinin yerinde tutulmasında kullanılır.

Araçta yangın tüpü olmaması ağır kusur mu?​

Yangın tüpü olmadan muayene geçer mi sorusu araç sahiplerince en çok sorulan sorulardan biridir. Yangın tüpü olmadan da araç muayeneden geçebilir. Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.

Ilk yardımda neler kullanılır?​

Temel İlk Yardım Bilgileri

Geri