Is kazalarindan korunmak icin alinmasi gereken onlemler butunu nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

İş kazalarından korunmak için alınması gereken önlemler bütünü nelerdir?​

İş Kazalarını En Aza İndirmek İçin Yapılması Gerekenler Kişisel koruyucu donanımların takılması. Cihazların koruyucu donanımlarının sökülmemesi. İşyerinde bulunan işyeri hekimi, işyeri hemşiresi veya iş güvenliği uzmanı tarafından eğitimler düzenlenerek işçilere sunulması.

Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarının en önemli sebebidir?​

İş kazaları genellikle çalışma ortamı koşullarından, yönetim hatalarından, zamanında ve yeterli bakım yapılmamasından, insan faktörlerinin gözardı edilmesinden, yeterli ve uygun eğitim verilmemesinden, denetim eksikliğinden veya bu etkenlerin birkaçı ya da tamamının birbiri ile etkileşmemesi sonucu ortaya çıkar.
İş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı alınabilecek önlemler nelerdir?
1. Sağlıklı ve güvenli çalışma ortamına uygun makine ve alet seçimi yapılmalıdır. 2.Firma projeleri hazırlanırken sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları dikkate alınmalıdır. 3. İşletmedeki ara yolların ve geçitlerin güvenli şekilde işçi miktarına ve malzeme hareketine uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

İş kazalarından korunmak amacıyla yapılan kişiye yönelik önlemler nelerdir?​

✓ Tehlike oluşmadan bertaraf etme, ✓ İkame etme. alınması, ✓Organizasyonel düzenlemeler. ✓İşe uygun personel seçimi, eğitimi ve denetim, ✓İşe giriş muayeneleri, ✓Periyodik muayeneler, ✓Kişisel koruyucu donanımlar kullanmak.

Iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili neler yapılmalı?​

Şirketlerin Yapması Gerekenler
- Acil Durum Planları, Yangınla Mücadele.
- İlk Yardım Eğitimleri.
- Risk Değerlendirme, Kontrol, Ölçüm, Araştırma.
- İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu ve Defterleri.
- Tahliye ve Personelin Çalışmaktan Kaçınması
- İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Bildirimi.
- Çalışanların Bilgilendirilmesi.
Aşağıdakilerden hangisi iş kazası sayılmaz?
Örneğin, işveren sigortalıya araç tahsis etmişse, sigortalının bu araçla işe gidiş geliş sırasında yaptığı trafik kazası iş kazası sayılıyor. Ancak sigortalı kendi arabasıyla işe gelip gidiyorsa bu gidiş geliş esnasında yaşanan kaza iş kazası olarak değerlendirilmez.
Kişiye yönelik sağlık muayeneleri, çalışma ortamında bulunan sağlığa zararlı etmenlerin çalışanlarda neden olabileceği hastalıkların tanısının konulması açısından büyük önem taşımaktadır. İşyerinde gerçekleştirilen sağlık gözetimi programları; çalışanın korunması, eğitilmesi ve izlenmesini sağlamaktadır.
-Tecrit, havalandırma, aydınlatma v.s….

Geri