- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
İş güvenliğinde güvensiz durum nedir?
Bireylerin hal ve hareketlerinden kaynaklı tehlikeli hareketlere güvensiz davranış, işyerinde mevcut olan ve çevresel faktörlerden etkilenerek karşılaşılan ve güvenliğin ihlal edildiği durumlara ise güvensiz durumlar denilmektedir.Hangisi tehlikeli durumdur?
Hangisi tehlikeli durumdur?Tehlikeli durumlar ise; Sıcak ve soğuk, elektrik akımı, ses, ışık, radyasyon ve vibrasyon gibi etkenlerin mevcudiyeti, Toksik ve korozif maddelerin mevcudiyeti, Hatalı depolama, düzenleme ve istifleme. Kötü ve tehlikeli çevre şartları olarak sıralayabiliriz.
İş kazalarının yüzde kaçı tehlikeli durum ve davranışlardan kaynaklanmaktadır?
İş kazalarının yüzde kaçı tehlikeli durum ve davranışlardan kaynaklanmaktadır?İş kazalarının nedenlerinin % 88’i tehlikeli hareketler, % 10’u güvensiz koşullardır. Nedeni bilinmeyen kaza oranı % 2 dir. 3- Kaza sonucu meydana gelebilecek zararın büyüklüğü önceden kestirilemez.
Heinrich teorisi kaç tane güvensiz durum?
Heinrich’e göre; İş yeri kazalarının %88’i güvensiz eylemlerden kaynaklanmakta (genellikle yaralı kişinin neden olduğu), %10’u güvensiz ekipman veya koşulların sonucu olmakta ve kalan %2’si de kaçınılamayacak (bilinmeyen, Tanrı’dan gelen) nedenlerdendir(12,16).İş kazalarının nedenleri nelerdir?
İş kazalarının nedenleri nelerdir?Bu kazalarının dört temel nedeni vardır ve “4M” kuralı olarak bilinir. Bunlar; man (insan), machine (makine), media (ortam, çevre) ve management (yönetim) olarak sıralanmaktadır.
İş sağlığı ve güvenliğinin en temel amacı nedir?
İş sağlığı ve güvenliğinin en temel amacı nedir?İş Sağlığı ve Güvenliğinin (İSG) Amacı İş güvenliğinin amacı, yapılan işler sırasında veya işler nedeniyle iş kazası yaşanma ihtimalini en aza indirmek, çalışma ortamı nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek ve meslek hastalığı oluşturabilecek işlerde önlemler almaktır.
Çalışma yaşamı boyunca karşılaşılabilecek, kısaca sağlık ve güvenliğinizi tehdit eden ve iş kazalarına sebebiyet veren herhangi bir durum ‘TEHLİKELİ DURUM’, herhangi bir hareket ise ‘TEHLİKELİ DAVRANIŞ’ olarak tanımlanmaktadır.