- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Iş güvenliği talimatı nasıl hazırlanır?
⇒ Etken cümle yapısı kullanın. Örneğin “makine koruyucu kapağı yerinden çıkarılmamalıdır.” yerine “makine koruyucu kapağını yerinden çıkarma.” kullanılmalıdır. ⇒ İş jargonu yerine tüm teknik terimleri doğru bir şekilde kullanın ve bu terimleri mümkün olduğunca basit ve açık şekilde tanımlayın. ⇒ Kısaltmaları açıklayın.Talimat bilgisi nedir?
Yapılacak bir işin adım adım anlaşılması ve yapılmasını buyuran yazılı bilgilere talimat diyoruz. Talimat herkesin anlayabileceği yapıda açık, net ve anlaşılır olmak zorundadır.
Iş sağlığı ve güvenliği Taahhütnamesi nedir?
Güvenlik önlemi almadan ya da alınıncaya kadar hiçbir işe başlamayacağım, güvensiz ve tehlikeli davranışlarda bulunmayacağım. Yetkililerin verdiği iş güvenliğine ait sözlü ve özel talimatları da harfiyen ve aksamadan yerine getireceğim, getirteceğim. Bana verilen görevi bana tarif edildiği şekilde yapacağım.
Talimat nasil yapilir?
Talimat Hazırlarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?- (1) Logo Kısmı : Her dokümanda Firmaya ait Logo veya kısa firma ünvanı yer alır.
- (2) Doküman Adı : Her doküman üzerinde yer alan doküman başlığı kısmında o dokümanın ne olduğunu açıklayan bir başlık yer alır.
- (3) Doküman No: Her dokümanın bir kodu olur.
Müzekkere yazısı ne demek?
Yargı sürecinde hâkimin belirli bir kararı yerine getirmesi amacıyla ilgili makama yazdığı yazı olarak ifade edilen müzekkere, davanın hükmü için ihtiyaç duyulan bilgileri çok çeşitli kurumlardan bu yöntemle elde eder. Müzekkere yazısına yanıt verilmediği zamanlarda ise kuruma bu sefer tekid yazısı gönderilir.
Müzekkere kimlere yazılır?
Müzekkere: Bir iş için herhangi bir üst makama yazılan yazıdır. Yargılama makamının bir kararı yerine getirilmesi konusunda belli bir makama yazdığı yazı olarak da tanımlanır.