Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Is guvencesi hangi isciler icin uygulama alani bulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

İş güvencesi hangi işçiler için uygulama alanı bulur?​

Yukarıda da açıklandığı gibi Sözleşmenin 2. maddesi uyannca tüm ekono mik faaliyet alanlarında hizmet sözleşmesi ile istihdam olunanlar (işçiler) iş güvencesinden yararlanacaklardır. Ancak belirli süreli, deneme süreli ve süreksiz hizmet sözleşmesi ile çalışanlar uygulama alanı dışında tutulabilecektir.

Sağlık kuruluşları hangi tehlike sınıfta yer alıyor?​

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği’ne göre İŞYERİ HEKİMLİĞİ, MUAYENEHANE, POLİKLİNİK, TIP MERKEZLERİ, AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE SUNULAN HEKİMLİK FAALİYETLERİ “TEHLİKELİ” SINIFTADIR.
İSG de önleme nedir?
İşyerinde işin yürütülmesi ile ilgili olarak meydana gelen tehlikelerden, sağlığa zarar verebilecek şartlardan korunmak ve daha iyi bir iş ortamı oluşturmak için yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır. İsg’ninÖncelikli Hedefi; Tehlike Ve Riskleri Azaltarak İş Kazalarını Ve Meslek Hastalıklarını Önlemektir.

İş güvencesi kapsamında olmayan işçiler kimler?​

1.4. İşçinin İşveren Vekili Olmaması İşletmenin, işyerinin bütününü sevk ve idare eden, işçiyi işe alma ve çıkarma yetkisi bulunan işveren vekilleri ve yardımcıları iş güvencesi hükümlerinden yararlanamazlar.

Bir işyerinin iş güvencesi kapsamında yer alabilmesi için İş Kanunu’na göre o işyerinde en az kaç işçi çalışması gerekir?​

İş Kanunu md.18’e göre bir işçinin iş güvencesi kapsamına girmesi için mevcut iş yerinde en az 30 sigortalı çalışan personel olması gerekmektedir. Bu madde gereği çalışan sayısı (30) aynı iş kolunda çalışan işçilerin toplamına göre değerlendirilir.
Hastanelerdeki iş sağlığı ve güvenliği riskleri nelerdir?
Sağlık çalışanlarının sıklıkla maruz kaldığı 5 tehlike; biyolojik riskler (iğne batması veya kesilerle oluşan enfeksiyonlar), kimyasal riskler (dezenfektanlar, antibiyotik ve kanser ilaçları), fiziksel riskler (termal konfor, iyonizan radyasyon), ergonomik riskler (sabit pozisyonda çalışma, hasta kaldırma), psikososyal …
 
Geri
Üst