- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Is Gorusmesinde ne sorarlar?
İşte iş görüşmelerinizde güncelliğini koruyan 10 klasik mülakat sorusu:Iş mülakatında ben ne sormalıyım?
Şirkette kaç kişi çalışıyor, benim aday olduğum departmanda kaç kişi çalışıyor? -Sizin adayda aradığınız öncelikli özellikler nelerdir? -Bu pozisyon yeni açılan bir pozisyon mu yoksa daha önce bu görevde çalışan biri var mıydı? -Departmanı büyütmeyi düşünüyor musunuz?İş görüşmesinde işverene sorulacak sorular
Maaş beklentiniz nedir sorusuna cevap?
çok yüksek rakam sizi ciddiyetsiz gösteriyor. tam rakam da pazarlık noktasında sizi çıkmaza sokuyor. herkes piyasadaki durumuna göre ne kadar alabileceğini iyi kötü bilir. “maaş konusundaki öncelikli beklentim zamanında ödenmesidir” şeklinde cevap verilmelidir.
Mülakata giderken nasıl hazırlanmalı?
İş Mülakatına Nasıl Hazırlanılır?
- İşi analiz edin. Mülakat hazırlığının önemli bir kısmı, varsa eğer iş ilanı analizine zaman ayırmaktır.
- 2. Eşleştirin.
- 3. Şirketi araştırın.
- Mülakat pratiği yapın.
- Mülakat kıyafetlerinizi hazırlayın.
- İş görüşmesine ne getirilir.
- Dinleyin ve sorular sorun.
Motivasyonunuz nedir sorusuna cevap?
Şirketin temel değerlerinin neler olduğunu öğrenmek için şirketin misyonunu okuyabilirsin. Örneğin; şirket çalışan gelişimine yatırım yaptığını söylüyorsa, “Yeni şeyler öğrenmek benim için önemli ve bu işte öğreneceklerim de beni işe karşı heyecanlandırıyor” diyebilirsin.Ikinci iş görüşmesi neden yapılır?
İkinci aşamanın amacı, en iyi adayları titiz bir incelemeden geçirip göreve en uygun kişinin kim olduğu hakkında nihai kararı vermektir.Neden Sizi İşe Alalım Sorusu Nasıl Cevaplanır? Bu işi yapabilmek için gereken deneyim ya da yeteneklere sahip olduğunuzu belirtin. Diğer adayların neler vaat ettiğini bilemezsiniz ancak kendinizi ispatlayabilirsiniz. Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz.
Iş görüşmesinde hangi sorular sorulmaz?
işe alınma şansınızı düşürecek kötü bir izlenim yaratmamak için, iş görüşmesi sırasında sorulmaması gereken soruları sizin için listeledik:
Iş görüşmesinde maaş nasıl konuşulur?
Maaş konusu da buna dahil. İlk etapta belirli bir tutar vermemenin doğru olduğundan bahsettik ancak bu konu bir yerde konuşulmalı. İşte bu noktada rahat ve özgüvenli cümlelerle kendini ifade etmek önemli. Örneğin maaş beklentisi sorulduğunda seni bu işi yapmak için motive edecek bir miktar aralığını söyleyebilirsin.
Maaş nasıl konuşulur?
Maaş konusunu işverenin açmasını bekleyin. İşin içeriğine, firmaya katabileceğiniz değerlere odaklanın. İşle ilgili kafanızdaki soru işaretlerini gidermeye çalışın, sorular sorun. Bunları konuşmadan direkt maaş konusunu açarsanız, işten çok parasıyla ilgilendiğiniz izlenimi verir.Sizi neden işe alalım sorusuna cevap?
Kıyafet: Kadınlar koyu lacivert, füme, siyah tonlarında, ütülü etek-ceket ya da pantolon-ceket giymeyi düşünebilirler. Ceketin önü kapalı olmalıdır. Mülakata gidilecek mevsim kışsa pantolonun daha fazla kirlenme ihtimalinden, çok kısa ya da çok uzun olmayan bir kalem etek ya da elbise tercih edilebilir.Mülakatta başarılı olduğunu nasıl anlarsın?
Görüşmenizi yürüten kişi işe gireceğiniz pozisyonla ilgili detaylı bilgiler veriyorsa bu olumlu bir işaret olabilir. İş görüşmelerinde çoğu firmanın görüşmeyi gerçekleştiren yetkilisi adaya soru sorma fırsatı tanır, görüşmede sorularınıza detaylı cevaplar alıyorsanız bu olumluya işaret olabilir.