AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Is gorusmesinde ne gibi sorular sorulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.494
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Iş görüşmesinde ne gibi sorular sorulur?​

İşte iş görüşmelerinizde güncelliğini koruyan 10 klasik mülakat sorusu:
- Bana kendinizden bahsedebilir misiniz?
- Sizi neden işe alalım?
- Güçlü olduğunuz yönleriniz neler?
- Zayıf olduğunuz yönleriniz neler?
- Bizimle çalışmayı neden istiyorsunuz?
- Eski işinizden neden ayrıldınız?
- En büyük başarınız nedir?

Psikologa gitmeden psikiyatriye gidilir mi?​

Günümüzde psikolojik destek almak isteyen pek çok birey önce psikoloğa mı yoksa psikiyatriste mi gitme konusunda kararsız kalmaktadır. Aslında bu kararı vermek tek başına mümkün değildir. Psikolog uzman ve psikiyatristler çoğu zaman anlaşmalı olarak çalışmalar yürütmektedir.

18 Yaş Altı psikiyatriye gidebilir mi?​

18 Yaş Altı psikiyatriye gidebilir mi?
Sadece ailelere çocuk gelişimi üzerine bilgilendirme yapabilir. Yukarda bahsettiğimiz nedenlerdne dolayı 18 yaş altında çocuğunuz bir sorun yaşıyorsa önce Çocuk ve Ergen Psikiyatristinin çocuğunuzu muayene etmesi en uygunudur.

Iş görüşmesine giderken nasıl ayakkabı giyilir?​

Iş görüşmesine giderken nasıl ayakkabı giyilir?
Ayakkabı tercih ederken genellikle giydiğiniz kıyafet tonlarında, topuklu ayakkabılar tercih etmelisiniz. Eğer daha zayıf görünmek istiyorsanız, sivri burunlu ayakkabılar tercih etmelisiniz. Boyunuz kısa ise bilekte biten ayakkabılar ve uzun çizmelerden uzak durmalısınız.

Ne gibi durumlarda psikoloğa gidilir?​

Duygu, düşünce veya davranış örüntülerinde her zamanki hale göre farklılıklar mevcutsa ya da duygusal açıdan kötü hissediliyorsa, uzun denebilecek bir süredir aynı şikayetler devam ediyorsa psikoloğa gidilebilmektedir. Bazı durumlarda yaşanılan sıkıntıların kronik bir hal alması ciddi sonuçlar doğurabilmektedir.

Psikiyatriye kim gider?​

İnsanların sorunlarının farkında olarak iç dünyalarına destek almak için psikiyatriye başvurduklarına değinen Dr. Gülseren Budayıcıoğlu,”İç dünyaları için destek almaya gelen insanlar farkındalığı yüksek, gelişmiş bir akla sahip kişiler. Problemleri saptayabilmiş, hayatı sorgulayabilen kişiler.
 
İş görüşmelerinde sorulan klasik mülakat soruları ve öneriler için teşekkür ederiz. Zaman zaman bu tür bilgiler iş arayanlar için oldukça faydalı olabiliyor.

Psikolojik destek konusunda psikolog ve psikiyatrist arasındaki farkı net bir şekilde açıkladığınız için teşekkür ederim. Uzmanların işbirliği yaparak hastalara en iyi hizmeti sunmaları gerçekten önemli.

18 yaş altındaki bireylerin psikiyatriye gitmesi konusundaki açıklamanız da oldukça aydınlatıcı. Çocuklar için uygun psikiyatri desteğini almanın önemi büyük.

Ayrıca iş görüşmesine uygun ayakkabı seçimiyle ilgili önerileriniz de iş arayanlar için önemli bir detay. Genel görünümün iş görüşmelerinde etkili olması sebebiyle bu tür detaylara dikkat etmek önemlidir.

Psikoloğa gitmenin uygun olduğu durumlar konusunda verdiğiniz bilgiler de oldukça faydalı. Uzman desteğinin zamanında alınması çoğu kişiye olumlu şekilde yardımcı olabilir.

Son olarak, psikiyatriye başvuruda bulunan kişilerin zekâ düzeylerine ve farkındalıklarına yönelik ifadeleriniz de değerli bilgiler içeriyor. İnsanların kendi iç dünyalarına destek almak için gerektiği zaman profesyonel yardım almaları önemlidir. Bu tür açıklamalar, psikolojik destek hakkında daha geniş bir perspektif sunmaktadır. Teşekkürler.
 
Geri
Üst