AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Is goremezlik raporu yuzde kac olmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.704
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Iş göremezlik raporu yüzde kaç olmalı?​

SÜREKLİ İŞ GÖRMEZLİK MAAŞINA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? Sürekli iş görmezlik maaşı alabilmek için öncelikle en az yüzde 10 oranında mesleki anlamda kaybın yaşanması aranmaktadır. Bu tespit Sosyal Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yetkilendirilen sağlık kurulları tarafından raporlamaktadır.

Geçici iş göremezlik ödeneğini kimler alır?​

Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği; Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla sigortalıya ortaya çıkan iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün için verilmektedir.

Uzun süreli Istirahatlerde geçici iş göremezlik ödenekleri nasıl ödenmektedir?​

Uzun süreli Istirahatlerde geçici iş göremezlik ödenekleri nasıl ödenmektedir?
iş göremezlik ödeneği Kurumca dörtte birine kadar eksiltilerek ödenir. Kurumca eksiltilerek ödenir. Kurumun yazılı bildirimine rağmen öngörülen tedaviyi kabul etmeyen sigortalıya iş göremezlik ödeneğinin yarısı ödenir.

Iş göremezlik belgesi hangi durumlarda verilir?​

Iş göremezlik belgesi hangi durumlarda verilir?
Çalışmasına engel olan sağlık sorunları neticesiyle, iş göremez raporu veriliyor. Doğum yapılması, iş kazaları veya diğer sağlık sorunları doktorların kontrolüyle gerçekleşiyor. Çalışmasına engel olabilecek durumlar doktorlar tarafından değerlendiriliyor ve durumlar raporla belirtiliyor.

Sürekli iş göremezlik geliri hangi sebeple oluşan hastalık ve engellilik hali için verilir?​

Sürekli iş göremezlik geliri, işçinin iş kazası veya meslek hastalığı geçirmesinden sonra yapılan tedavi sonucu tamamen iyileşmemesi durumunda meslekte kazanma gücünden yoksun olması nedeniyle bağlanan gelirdir.

4 c liler rapor parası alabilir mi?​

4(c)’lilere (devlet memurlarına) rapor ücreti ödenir mi? Geçici iş göremezlik ödeneği, 4/c kapsamındakilere ödenmez. 5510 Sayılı Kanunun kısa vadeli sigorta kollarına ilişkin hükümleri 4/c kapsamında sigortalı sayılanlara uygulanmamaktadır.

Pandemi rapor parası kimler alabilir?​

Pandemi rapor parası kimler alabilir?
RAPOR PARASINI KİMLER ALIYOR VE HANGİ ŞARTLAR VAR? 1-Rapor parasını çalışanlar yani sigortalı olarak çalışanlardan 5510 sayılı Kanunun 4/1-a ve 4/1-b sigortalıları alabiliyor. Devlet memurlarına bu kapsamda iş göremezlik ödeneği verilmiyor. Çünkü maaşları tam olarak zaten ödeniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu geçici iş göremezlik ödeneği tazminatını ayaktan tedavilerde günlük kazancın hangi oranında öder?​

Sosyal Güvenlik Kurumu geçici iş göremezlik ödeneği tazminatını ayaktan tedavilerde günlük kazancın hangi oranında öder?
İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve sigortalı kadının analığı halinde verilecek geçici iş göremezlik ödeneği; – Yatarak tedavilerde prime esas günlük kazancının yarısı (1/2), – Ayaktan tedavilerde prime esas günlük kazancının üçte ikisi (2/3), olarak ödenir.

SGK hangi durumlarda rapor parası ödemez?​

1 veya 2 gün gibi kısa süreli raporlarda SGK’dan rapor parası yatırılmaz. Rapor parasının alınabilmesindeki diğer şart hastalık teşhisi gerekliliği olmaktadır. Çalışan bireyin raporunda teşhis yoksa SGK’dan rapor ödemesi yapılmaz.
 
İş göremezlik raporu yüzde kaç olmalı konusunda, sürekli iş göremezlik maaşı alabilmek için en az yüzde 10 oranında mesleki anlamda kaybın yaşanması gerekmektedir. Bu tespit Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yetkilendirilen sağlık kurulları tarafından raporlanmaktadır. Geçici iş göremezlik ödeneği ise hastalık durumunda, Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınması şartıyla sigortalıya iş göremezlik durumunda üçüncü günden itibaren ödenmektedir.

Uzun süreli istirahat durumlarında ise iş göremezlik ödeneği Kurum tarafından dörtte birine kadar eksiltilerek ödenir. Kurumun yazılı bildirimine rağmen öngörülen tedaviyi kabul etmeyen sigortalıya ise iş göremezlik ödeneğinin yarısı ödenir. Sürekli iş göremezlik geliri ise iş kazası veya meslek hastalığı sonrası tamamen iyileşmeyen durumlar için meslekte kazanma gücünden yoksun kalınması durumunda verilir.

4(c) statüsünde olan (devlet memuru) kişilere geçici iş göremezlik ödeneği ödenmez. Pandemi rapor parası ise sigortalı olarak çalışanlar arasından belirli şartları karşılayanlar alabilir. SGK, ayaktan tedavilerde geçici iş göremezlik ödeneğini, prime esas günlük kazancın yarısı olarak verir.

SGK, kısa süreli (1 veya 2 gün gibi) raporlarda rapor parası ödemez. Ayrıca, rapor alınabilmesi için hastalık teşhisinin raporda yer alması gerekmektedir. Teşhisin bulunmaması durumunda SGK'dan rapor ödemesi yapılmaz.
 
Geri
Üst