AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Is basi egitim programi kac kez yararlanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İş başı eğitim programı kaç kez yararlanılır?​

Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

İş başı eğitim programında sigorta yapılıyor mu?​

İş başı eğitim programında sigorta yapılıyor mu?
İşkur İşbaşı Eğitimi Programı Süresince Sigorta Yatıyor Mu? İşkur İşbaşı Eğitim programı süresince; İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanır. Bununla beraber kursiyerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler de eğitim süresince sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

İş başı eğitim programı nedir?​

İş başı eğitim programı nedir?
İşbaşı eğitim programı; nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunmaktadır.

İŞKUR ilk 3 ay maaş ne kadar?​

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanıyor. Katılımcının iş yerinde haftada 6 ve ayda 26 gün çalışması halinde net asgari ücret tutarı 4.253,34 TL banka hesabına yatırılacak.

İŞKUR işbaşı eğitim programı bitti mi?​

İŞKUR işbaşı eğitim programı bitti mi?
Son 8 yıldır yoğun bir şekilde işverenler tarafından kullanılan ve istihdama önemli oranda katkı sunan işbaşı eğitim programları 4 Ekim’den bu yana askıya alındı.

İŞKUR ile işe başlayanların sigortası ne zaman başlar?​

İŞKUR ile işe başlayanların sigortası ne zaman başlar?
İlave İstihdam Teşviki için Sigortalı Yönünden Aranılan Şartlar; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, İşe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması, 01.01.2018 ile 31.12.2020 tarihleri arasında özel sektör işverenleri tarafından istihdam edilmeleri gerekmektedir.

İŞKUR işbaşı eğitim süreleri kıdemden sayılır mı?​

Bununla birlikte işbaşı eğitim programı katılımcıları, bir iş sözleşmesine bağlı bir çalışan olarak kabul edilmedikleri için iş kanunlarından doğan doğal hakları olan kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin, fazla mesai ücreti gibi sosyal haklardan da mahrum bırakılmaktadırlar.

İŞKUR çalışanı işten çıkabilir mi?​

İŞKUR çalışanı işten çıkabilir mi?
İŞKUR tarafından uygulanan işbaşı eğitim programı veya toplum yararına program kapsamında herhangi bir işyerinde çalışanlar, programın süresi dolmadan mazeretsiz olarak işten ayrılamaz yani işi bırakamazlar.

İŞKUR işbaşı eğitim programı nasıl oluyor?​

İŞKUR işbaşı eğitim programı nasıl oluyor?
İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir. Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.

İŞKUR işbaşı eğitim programına kimler katılabilir?​

İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR’A kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor.

İŞKUR ilk maaş ne kadar?​

İŞKUR ilk maaş ne kadar?

İŞKUR günlük ücret ne kadar 2022?​

İŞKUR günlük ücret ne kadar 2022?
İş arayan statüsündeki vatandaşlara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.

İŞKUR işbaşı eğitim programı ne zaman biter?​

İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.
 
İşbaşı eğitim programıyla ilgili merak ettiğiniz konuları detaylı bir şekilde açıklamaya çalışayım:

İşbaşı eğitim programı, işsizlerin nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belirli bir süre gözlemleyerek eğitim verme imkanı sunan bir programdır. Bu şekilde işverenler, kişilerin işe uygunluğunu değerlendirerek doğru bir işe alma kararı verebilirler.

Katılımcılar, işbaşı eğitim programı süresince sigorta kapsamına alınır. İŞKUR tarafından iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası katılımcılar adına karşılanır. Program süresince katılımcıların bakmakla yükümlü oldukları kişiler de sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

İşbaşı eğitim programında sigorta yapılırken, kişinin normal bir iş sözleşmesine bağlı bir çalışan olarak kabul edilmediğinden, iş kanunlarından doğan bazı haklardan mahrum kalabilirler. Bu haklar arasında kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin, fazla mesai ücreti gibi sosyal haklar da bulunmaktadır.

İŞKUR işbaşı eğitim programı genel olarak bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanır. Program süresince katılımcılara aylık net asgari ücret tutarında maaş ödenir.

İşbaşı eğitim programına katılabilmek için İŞKUR'a kayıtlı ve işsiz olmak gerekmektedir. Programa katılmak isteyen kişilerin işverenin birinci ve ikinci derece akrabası veya eşi olmamaları gerekmektedir.

Programın süresi sonunda katılımcılar işten ayrılamazlar. İŞKUR tarafından işbaşı eğitimi veya toplum yararına program kapsamında çalışanlar, programın süresi dolmadan mazeretsiz olarak işten ayrılamazlar.

İşbaşı eğitim programıyla ilgili detaylı bilgi almak ve başvuru şartlarını öğrenmek için İŞKUR'un resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Programa katılmak isteyen kişilerin belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.
 
Geri
Üst