Iş analisti nerede çalışır?
İş analisti, veri analizi yoluyla süreçleri, ürünleri, hizmetleri ve yazılımları iyileştirmede işletmelere rehberlik etmeye yardımcı olur. Analistler finans, bankacılık, sigorta, telekom, kamu hizmetleri, yazılım hizmetleri, hükümet vb. gibi farklı sektörlerde çalışır.Iş analistleri hangi programları kullanır?
İş analisti olarak yaptığınız tüm tasarımlar bu kapsamda değerlendirilebilir. İnternette “Wireframe tools” olarak da arattığınızda karşınıza çıkan en popüler araçlar şu şekilde: Figma, Balsamiq, Sketch, Proto.io, Marvel. Bunlar içerisinden en basit olan Balsamiq’i biliyor olmak yeterli olacaktır.Iyi bir iş analisti nasıl olmalı?
Etkili bir iş analisti aşağıdaki gibi bir çalışma ortamı yaratmak için tüm yetkisini kullanmalıdır: Paydaşların ortak bir vizyona sahip olması ve iletişimlerinin iyi olması Paydaşların birbirleriyle bağlantıyı kurması ve birbirini anlaması Paydaşların birbirine ve iş analistlerine güvenmesi.
Iş analisti olmak için ne yapmak gerekir?
İş analisti olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren belli bölümlerinden lisans mezunu olmak gerekir. Bu bölümler içerisinde matematik, bilgisayar, işletme mühendisleri ile beraber endüstri mühendislikleri yer alır. Aynı zamanda istatistik bölümleri ile beraber yönetim bilişim sistemleri de ön plana çıkar.Iş analisti olmak için hangi bölüm okunmalı?
Genellikle üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren; İktisat, İşletme, Yazılım Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, İstatistik ya da Kimya Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olanlar arasından analistler seçilir.Sistem analistlerinin yaptığı başlıca işler nelerdir?
Sistem analistleri sistemi meydana getiren öğelerin ve değişkenlerin sistem üzerindeki etkilerini inceler ve raporlar. Bu amaçla sistemler üzerinde düzenlemeler yaparak sistemlerin daha etkin hale getirilmesi için uğraşırlar.