AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İrmikli Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
İrmikli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
2 paket burçak bisküvi
100 hem tereyağı
İrmikli muhallebisi
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Limonlu muhallebisi
1 litre süt
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
2,5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı zerdeçal
1 paket vanilya
2 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı

İrmikli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvileri rondodan geçirelim.
Üzerine erittiğimiz yağı ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirelim.
İrmikli muhallebisini hazırlayalım.
Tencereye süt, şeker ve irmiği alalım kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca hindistancevizini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kalıptaki bisküvili harcın üzerine dökelim.
Limonlu muhallebisini hazırlayalım.Bütün gereçleri bir tencereye alalım kaynayınca irmikli muhallebinin üzerine dökelim.
Bir kaç saat dinlendirdikten sonra istediğiniz halde süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
İrmikli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst