- Konu Yazar
- #1
İrmikli Mekik Köftesi Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı köftelik bulgur
1 kahve fincanı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı doruklu un
1 tatlı kaşığı tuz
İsdeğe bağlı baharatlardan kullanabilirsiniz
Sosu İçin
4 adet orta uzunluk domates
1 çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
Kimyon kırmızı toz biber kara biber
Üzeri İçin
Yoğurt
İrmikli Mekik Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur ve irmiği kapaklı bir kabın içinde üzerini örterek biçimde kaynar su koyup şişmesi için bekletiyoruz.
Şişen bulgurun içine öteki gereçleri koyup birbirini tutana kadar yoğurulur.
Daha sonra elimizi suyla hafif ıslatarak mekik formunda köfteleri yapıyoruz unlu tepsiye alıp sallıyoruz hepsini bir tavanın içerisine sıvı yağı döküyoruz.
Biraz ısınınca rondodan geçirdiğimiz domatesleri tava alıp kaynatıyoruz.
İçine sarımsak ve bir yemek kaşığı salça, kara biber kimyon kırmızı toz biber ve tuzunu koyup tekrar 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Bir tencereye suyu koyup kaynatılır. Birebir makarna haşlar üzere köfteleri yavaş olarak karıştırarak pişiriyoruz 15 dakika.
Süzgeç kepçeyle köfteleri alıp sosun içine alıyoruz hepsini karıştırıyoruz üzerine yoğurt dökerek servis yapıyoruz.
Not: Köfteleri ister sosla karıştırın isterseniz üzerine dökebilirsiniz.
1 su bardağı köftelik bulgur
1 kahve fincanı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı doruklu un
1 tatlı kaşığı tuz
İsdeğe bağlı baharatlardan kullanabilirsiniz
Sosu İçin
4 adet orta uzunluk domates
1 çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
Kimyon kırmızı toz biber kara biber
Üzeri İçin
Yoğurt
İrmikli Mekik Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur ve irmiği kapaklı bir kabın içinde üzerini örterek biçimde kaynar su koyup şişmesi için bekletiyoruz.
Şişen bulgurun içine öteki gereçleri koyup birbirini tutana kadar yoğurulur.
Daha sonra elimizi suyla hafif ıslatarak mekik formunda köfteleri yapıyoruz unlu tepsiye alıp sallıyoruz hepsini bir tavanın içerisine sıvı yağı döküyoruz.
Biraz ısınınca rondodan geçirdiğimiz domatesleri tava alıp kaynatıyoruz.
İçine sarımsak ve bir yemek kaşığı salça, kara biber kimyon kırmızı toz biber ve tuzunu koyup tekrar 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Bir tencereye suyu koyup kaynatılır. Birebir makarna haşlar üzere köfteleri yavaş olarak karıştırarak pişiriyoruz 15 dakika.
Süzgeç kepçeyle köfteleri alıp sosun içine alıyoruz hepsini karıştırıyoruz üzerine yoğurt dökerek servis yapıyoruz.
Not: Köfteleri ister sosla karıştırın isterseniz üzerine dökebilirsiniz.