İrmik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbet için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Vanilya 1 paket
1 su bardağı şeker

İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yağda irmik ve unumuzu rengi hafif dönene kadar kavuralım.
Daha sonra bir kapta süt, su, şekeri karıştırıp, bekleyelim.
Sütlü karışımı kavrulan irmiğe şerbetimizi dökelim ve sürekli kıvam alana kadar karıştıralım.
Portakal kabuğu rendesi ekleyelim (Macun kıvamına gelecek)
Pişen karışımı kabımıza alalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Soğuyunca ben üzerine hazır sıkmalı çikolata soslarından kullandım ve portakal dilimleri ile süsledim.
İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst