İrmik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Şerbeti için ;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon
1 paket vanilin

İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru çırpmadan şerbetimizi ocağa alalım.
15 dakika kaynadıktan sonra iki üç damla limon ekleyelim, 10dakika daha kaynatalım.
Vanilin ekleyip karıştırıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım .
Hamurumuza geçelim ;karıştırma kabımıza yumurta ,şeker ,süt ,sıvı yağ ,sirkeyi ve yoğurdu alalım.1-2 dakika çırpalım.
İrmiği, unu ,kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım.
1 dakika kadar fırın tepsimizi yağlayalım ve hamurumuzun yarısını tepsiye alalım.
Kalan yarısına haşhaş ve cevizi ekleyip karıştıralım onu da tepsimize alalım.
İlk döktüğümüz hamurumuzla fazla karıştırmadan düzeltelim .
Hamurumuzu evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza alalım tepsimizi ve 30 dakika kadar pişirelim.
Üstü düzgünce kızarana kadar fırından alalım.
Tepsimizi ve birinci sıcağı çıktan sonra tatlıma ılımış olan şerbetimizi dökelim.
Şerbetini çektikten ve soğuyan tatlımız servise hazır afiyet olsun.
İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst