İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
50 gram margarin
1 paket vanilya
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, irmik ve şeker tencereye alınır .
Ocağına altı yakılır ,kaynamasın yakın tereyağ ile vanilya eklenir .
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ocaktan alınır .
Sıcağı sıcağına bisküviler alt taban da olacak biçimde kırılır yerleştirilir .
Üstüne sıcak irmik dökülür, ortasına tekrar bisküvi ve irmik dökülürken sonra dolaba soğuması için konulur.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır afiyet olsun.
İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
50 gram margarin
1 paket vanilya
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, irmik ve şeker tencereye alınır .
Ocağına altı yakılır ,kaynamasın yakın tereyağ ile vanilya eklenir .
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ocaktan alınır .
Sıcağı sıcağına bisküviler alt taban da olacak biçimde kırılır yerleştirilir .
Üstüne sıcak irmik dökülür, ortasına tekrar bisküvi ve irmik dökülürken sonra dolaba soğuması için konulur.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır afiyet olsun.
İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı