SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon
Bulamak için
1 kase irmik
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbeti yapalım su ve şekeri limonu ekleyip karıştıralım ocağa alalım.
İlk kaynama olduktan sonra kısık ateşe alalım 20 dakika pişirelim.
Şerbetimizi soğumaya alalım.
Geçelim hamurumuzu tüm gereçleri ekleyip karıştıralım.
Yumuşak hamur elde edelim.
Parmak uzunluğunda ve kalınlığında hal verelim.
İrmiğe bulayıp tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkınca birinci beş dakika bekleyelim.
Sonra soğuk şerbetle buluşturalım. Bir gece dinlendirilirse daha hoş oluyor afiyet olsun.
İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon
Bulamak için
1 kase irmik
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbeti yapalım su ve şekeri limonu ekleyip karıştıralım ocağa alalım.
İlk kaynama olduktan sonra kısık ateşe alalım 20 dakika pişirelim.
Şerbetimizi soğumaya alalım.
Geçelim hamurumuzu tüm gereçleri ekleyip karıştıralım.
Yumuşak hamur elde edelim.
Parmak uzunluğunda ve kalınlığında hal verelim.
İrmiğe bulayıp tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkınca birinci beş dakika bekleyelim.
Sonra soğuk şerbetle buluşturalım. Bir gece dinlendirilirse daha hoş oluyor afiyet olsun.
İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı