İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı süt
3 çay bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı fıstık
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
200 gr margarin yahut tereyağı

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki şeker erişin su ve süt karıştırılıp içine şekeri atılır ve helva kavrulana kadar eritilir.
Tencereye yağı koyup biraz eridikten sonra fıstık ve irmik konulup sabırlı bir biçimde kısık ateşte kavrulur
Daha sonra rengi kızarınca(altının bronz olmuş hali gibi) yanmasın.
Bu ortada daha sonra şerbeti dökülür ve karıştırılır dikkat edin sıçrayabilir.
Sonra kapağını kapatıp pilav üzere pişirin şerbetini çekmiş helvanızın kapağını açıp alt üst karıştırıp (altı kısık ateşte olsun)
Üzerine hindistan cevizi de atılıp karıştırılır.
Daha sonra ocağın altı kapatılıp istenilen hal verilip afiyetle yenilir (ben dondurma kaşığıyla biçim verdim).
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst