İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket irmik (500 gr)
İsteğe bağlı iri dövülmüş ceviz yahut dolmalık fıstık
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Arasına isteğe bağlı dondurma
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya tereyağı ve sıvı yağ alınır, tereyağı eriyince irmik eklenip, kavrulur.
Bu ortada şeker ve su tencereye alınıp, ocakta kaynatılır.
Kaynayınca ocaktan alınıp, kavrulmuş olan irmiğin üzerine şerbet dökülüp, ocakta 5-6 dakika daha tutulur.
İstenilen kıvama gelince ocaktan alınıp, kaselere doldurulup, karşıt çevrilir afiyet olsun.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket irmik (500 gr)
İsteğe bağlı iri dövülmüş ceviz yahut dolmalık fıstık
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Arasına isteğe bağlı dondurma
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya tereyağı ve sıvı yağ alınır, tereyağı eriyince irmik eklenip, kavrulur.
Bu ortada şeker ve su tencereye alınıp, ocakta kaynatılır.
Kaynayınca ocaktan alınıp, kavrulmuş olan irmiğin üzerine şerbet dökülüp, ocakta 5-6 dakika daha tutulur.
İstenilen kıvama gelince ocaktan alınıp, kaselere doldurulup, karşıt çevrilir afiyet olsun.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı