İrmik Helvası (Muazzam Kıvam)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İrmik Helvası (Muazzam Kıvam) Tanımı İçin Gereçler
100 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı şeker (200 ml)
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı un
1 su bardağı irmik
Üzeri için
Ceviz

İrmik Helvası (Muazzam Kıvam) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel bir tencerede su, süt ve şekeri güzelce ısıtalım.
Su ve sütlü karışım bir yandan ısınırken tereyağını ve sıvı yağı tencereye alalım.
Tereyağ eriyince evvel unu ekleyip 1 dk kavuralım.
İrmiği de ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
Akabinde uygunca ısınan sütlü sosu denetimli bir halde irmiğe dökelim. (tencerenin kapağı elinizde olsun ki üzerinize sıçramasın. Sosu kapağın yayından dökün. )
Düzgünce sosunu çektirip kavuralım.
Üzerine ceviz koyarak servis edelim. Sıcak yenmesi tavsiye edilir.
 
Geri
Üst