AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İrmik Helvasi (Cevizli Tam Tadında)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
İrmik Helvasi (Cevizli Tam Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Üzerine;
Hindistan cevizi
Tarçın

İrmik Helvasi (Cevizli Tam Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti için su ve şekeri karıştırma kabına alalım. Ocağa koyarak karıştıralım ,şeker eriyince ocaktan alalım.
Helvayı yapacağımız tavaya yağları alalım eriyince irmiği ilave edelim, devamlı karıştırarak rengi koyulaşmaya başlayınca cevizi ekleyelim (Fıstık, badem de olur)
İrmiği rengi tam istediğimiz gibi olunca yani koyulaşınca şerbetini içine yavaş yavaş verelim bir iki tür karıştıralım.
Helva suyunu çekince ocaktan alıp kapağını kapatalım, 10 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.
Üzerini istediniz gibi tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyelim. Mis gibi cevizli helvamiz servise hazırdır. Deneyeceklere afiyet olsun. )))
İrmik Helvasi (Cevizli Tam Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst