AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IRCA Onayli ne demek?

Editör

Yeni Üye

IRCA Onaylı ne demek?​

Tüm dünyada yüksek kabul gören prestijli bir kurumdur. Eğitimin IRCA Onaylı Olması Ne Demektir? IRCA onaylı eğitimlerin başarısı garantidir. Etkileşimli eğitim teknikleri kullanılarak geliştirilmişlerdir ve eğitim sunumu ve idaresi sürekli olarak IRCA’nın kontrolü altındadır.

Exemplar Global onaylı ne demek?​

Exemplar Global onaylı ne demek?
Exemplar Global, hem bireyleri hem de eğitim sağlayıcıları sertifikalandıran küresel bir organizasyondur. Exemplar Global, denetçilerin uygun şekilde yetkin olmalarını sağlamak için denetim kursları ve denetçi eğitimi sağlayıcıları için performans kriterleri belirler.

Kalite denetçisi nasıl olunur?​

“Kalite ve Üretim Yönetimi” alanında tezli ve tezsiz yüksek lisans programı vardır. Bu programdan mezun olanların akredite bir sertifika belgesi alarak denetçi ve baş denetçi olma yolları açılır.

Baş denetçi belgesi nasıl alınır?​

Baş denetçi belgesi nasıl alınır?
Eğitimler ortalama beş gün, 40 saat üzerinden verilmektedir. Başdenetçi eğitimlerini aksatmadan takip eden ve program dahilindeki değerlendirmeleri yapan katılımcılar, eğitim sonunda bir sınava tabi tutulurlar. Bu sınavda da başarılı olunması halinde, katılımcılara IRCA onaylı Başarı Belgesi verilir.
Baş denetçi Sertifikası kaç yıl geçerli?​
Belgelendirme geçerlilik süresi; Belgelendirme sürecindeki ilk denetim tarihi baz alınarak bir yıl süreyle geçerlidir. Gözetim denetimleri yıllık yapılır ve her yıl firmaya yeni belge düzenlenir.

ISO 27001 Baş denetçi Sertifikası Nasıl Alınır?​

ISO 27001 Baş denetçi Sertifikası Nasıl Alınır?
Eğitimin son günü yapılan sınavı geçen adaylar IRCA onaylı Başarı Sertifikası almaya hak kazanırlar. Eğitim kontenjanı 20 kişidir. Katılımcı sayısı sınırlı olduğundan önceden kayıt yaptırmak gerekmektedir. Sınavı geçen adaylara IRCA Onaylı ISO 27001:2013 Baş Tetkikçi Sertifikası verilmektedir.

ISO 14001 Baş denetçi nasıl olunur?​

Tetkikçi olmak için ilk aşama yönetim standartları bazında (ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 vb.) düzenlenen Baş tetkikçi/ Tetkikçi eğitimlerine katılmak ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaktır. Bu eğitimler genellikle 4.5 gün süren eğitimlerdir.

IRCA Onaylı ve Exemplar Global onaylı sertifikalar, belirli kurumlar tarafından tanınan ve dünya genelinde yüksek prestije sahip olan belgelerdir. IRCA Onaylı eğitimler, IRCA tarafından belirlenen standartlara ve kontrole uygun olarak geliştirilmiş ve sürekli olarak denetlenen eğitimlerdir. Bu eğitimler, etkileşimli teknikler kullanılarak sunulur ve başarı garantisi sunar.

Exemplar Global onayı ise bireyleri ve eğitim sağlayıcılarını sertifikalandıran küresel bir organizasyon tarafından verilen bir belgedir. Exemplar Global, denetçilerin uygun şekilde yetkin olmalarını sağlamak amacıyla belirli kriterler belirler ve denetim kursları ile eğitimleri düzenler.

Kalite denetçisi olabilmek için öncelikle "Kalite ve Üretim Yönetimi" alanında tezli veya tezsiz yüksek lisans programını tamamlamak gerekmektedir. Bu programı başarıyla bitirenler akredite bir sertifika belgesi alarak denetçi ve baş denetçi olma imkanına sahip olabilirler.

Baş denetçi belgesi almak isteyenler genellikle ortalama beş gün süren 40 saatten oluşan bir eğitim programına katılırlar. Eğitimi tamamlayan ve programda yer alan değerlendirmelere başarılı bir şekilde katılan katılımcılar, eğitim sonunda bir sınava tabi tutulurlar. Sınavı geçen katılımcılara IRCA Onaylı Başarı Belgesi verilir. Belgelendirme süreci genellikle ilk denetim tarihinden itibaren bir yıl geçerlidir ve yıllık gözetim denetimleri yapılır.

ISO 27001 Baş denetçi sertifikası alabilmek için belirlenen eğitim programına katılmanız ve eğitim sonundaki sınavı başarılı bir şekilde geçmeniz gerekmektedir. Sınavı başarıyla geçen adaylar IRCA Onaylı ISO 27001:2013 Baş Tetkikçi Sertifikası almaya hak kazanırlar.

ISO 14001 Baş denetçi olabilmek için yönetim standartları bazında düzenlenen eğitimlere katılarak ve başarılı bir şekilde sınavı geçerek belgelendirme alabilirsiniz. Bu eğitimler genellikle 4.5 gün süren eğitimlerdir.

Geri