IR nedir ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

IR nedir ne işe yarar?​

IR (InfraRed), kısaca kızılötesi ışınım olarak adlandırılmaktadır. Güvenlik kameralarının gece daha iyi görüş sağlayabilmesi için IR özellikli güvenlik kameraları tercih edilmektedir. IR (InfraRed) özelliği, CCTV sistemlerinde kameraların gece karanlığında da görüntü almasını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

IR tıpta ne demek?​

Kızılötesi (kızılaltı, infrared veya IR) ışınım, dalga boyu görünür ışıktan uzun, fakat terahertz ışınımından ve mikrodalgalardan daha kısa olan elektromanyetik ışınımdır. Kırmızı görünür ışığın en uzun dalga boyuna sahip rengidir. Kızılötesi ışınımın dalga boyu 750 nanometre ile 1 mikrometre arasındadır.
Termal Kamera görüntüleme yöntemi olarak gözle görülmeyen IR enerjiyi (ısıyı) esas alan ve görüntünün genel yapısını IR enerjiyi göre oluşmuş renkler ve şekillerin belirlendiği görüntüleme sistemidir. Genelde güvenlik amaçlı da kullanılabilir.
İnfrared ışık sağlığa zararlı mı?
Bu ışınların en önemli özelliği direkt olarak nesneleri ısıtıyor olmasıdır. Kızılötesi ısı sistemleri vücudunuza işleyerek doğal bir ısı sağlar. Güneş banyosundan farklı olarak, kızılötesi ısı teknolojisi tamamen sağlıklı ve güvenlidir, hiçbir zaman derinizin yanmasına sebep olmaz.
IR TDK ne demek?
Ir Eski Türkçede ne demek? Nağme, ezgi, basit türkü. Ahenk, terâne.

IR kamera nasıl çalışır?​

IR kameralar karanlıkta görüntü yakalamak için kızılötesi LED ışıklarını kullanır ve ısı yayan nesnelerden gelen kızılötesi radyasyonu algılayarak çalışır. Daha sonra, kamera sistemi fotonları elektronlara dönüştürür ve gördüğümüz görüntüler elde edilir.

İnfrared ısıtıcılar radyasyon yayar mı?​

Enis Özyar infrared ısıtıcıların sağlığa etkileri hakkında şunları söylüyor: “Infrared ısıtıcılar elektromanyetik radyasyon kullanılarak insan vucuduna enerji transferi yapan ısıtıcılardır. Bu cihazlar non-iyonizan radyasyon içeriyor ve sağlığı direk olarak olumsuz etkilemiyor.
 
Geri
Üst