- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İpsiz Recep Neden ipsiz?
Yelkenli teknesiyle Boğaziçi’nde çalışan Recep, 1. Dünya Savaşı’nın sonunda İstanbul’un işgal altında olduğu günlerde, yanında çalışanlara eziyet eden bazı Rum ve Ermeniler’i etkisiz hale getirmesi sonucu, çevresinde sayılan ve cesareti takdir edilen bir kişi oldu. Bu nedenle kendisine ‘ipsiz’ lakabı verildi.İpsiz Recep ne yapmıştır?
Bir Fransız gemisini kaçırmayı başarınca Ankara Hükûmeti’nce milis yüzbaşı olarak onurlandırılan İpsiz Recep, düzenli kuvvetlere katılarak Yunan ordusuna karşı savaşmıştır. Ona layık görülen istiklal madalyasını geri çevirerek “Ben madalya için değil milletim içim savaştım” demiştir.İpsiz Recep kimdir kısaca?
Kuva-yı Milliye’nin önemli milis liderlerinden olan İpsiz Recep’in 1862 yılında Rize’de doğduğu ifade edilse de yaşıtlarının beyanlarına göre onun doğum tarihi 1855’tir. Sülale adı “Abdullah Emiralioğlu”dur. Hüseyin Bey ve Cemile Hanım’ın dört çocuğunun ikincisidir.
İpsiz Recep nerede yaşadı?
İstiklal Savaşı’nda her türlü zorluğa karşı mücadelesini sürdürüp Milli duygularının sesine uyarak fedakârlıktan çekinmeden başarı gösteren İpsiz Recep, 1928 yılında Adapazarı’nın Karasu ilçesi Yenimahalle’deki evinde ölmüş ve vasiyeti üzerine şehir mezarlığına defnedilmiştir.Ipsiz Recep ne zaman öldü?
1928İpsiz Recep Emice / Ölüm tarihi ve yeriKuva yı Milliye nin önemli milis liderlerinden olan Rizeli milli mücadele kahramanı kimdir?
Bugünkü bağımsızlığımızı İpsiz Recep gibi, vatan millet bütünlüğümüzü korumak için savaşmış insanlara borçluyuz. Rizeli Milli kahramanımız, Milis Yüzbaşı İpsiz Recep’in vefatının 91. Yıl dönümünü rahmet ve minnetle anıyor, bütün şehitlerimize ve kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.
Özet. Türkçe: İpsiz Recep’in Karasu Merkez Mezarlığı’nda bulunan kabri.
Milli mücadele kahramanları kimlerdir?
Listemizi cesaretleriyle tüm bir ulusu etkileyen Kurtuluş Savaşı’nın 8 kahramanına adıyoruz.