AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IPL lazer kac yasinda kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.901
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

IPL lazer kaç yaşında kullanılır?​

Lazer epilasyon uygulamasının yaş kriteri en az 15-17 olsa bile buradaki asıl beklenen süre kişinin hormonal çalışmalarının bir dengeye ulaşmasıdır. Bu yüzden asıl kriterin kişinin ergenlik yaşı olması gerekir.

IPL lazer kanser yapar mı?​

Lazer Epilasyon Kanser Yapmaz: Lazer teknolojisi tıpta 40 yıldır ceşitli alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Epilasyon amacıyla da 10 yıla yakın bir süredir kullanılmakta olup şu ana kadar lazer nedeniyle kanser olmuş bir hasta yoktur.

Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?​

Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?
Lazer epilasyon tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarında önerilmiyor.

IPL lazer zararlı mı?​

IPL lazer zararlı mı?
IPL lazer sisteminden çıkan ışığın vücuda hiçbir zararı yoktur. Sadece koruyucu gözlük takılması yeterlidir.

Epilasyon en erken kaç yaşında yapılır?​

Ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 (veya 18) yaşlarda hormonal üretim ve kıl köklerinin bu hormonlara duyarlılığı ise fazla oluyor. Bu yaşlarda uygulanacak lazer epilasyon, kılların dökülmesinde çok etkili olmamakla birlikte yanıt da geç alınıyor. 16 yaş ve altına lazer epilasyon önerilmiyor.

18 yaşından küçükler epilasyon yaptırabilir mi?​

Epilasyondan beklenen etkinin alınabilmesi için ergenlik çağı geçtikten sonra, mümkünse 18 yaşından sonra epilasyon yapmak en uygun olandır. Ancak aşırı kıllanma varsa ve rahatsızlık veriyorsa ebeveyn izni olması kaydıyla epilasyon uygulanabilir.

Lazer epilasyon kanser yapar mı?​

Lazer epilasyon kanser yapar mı?
Hemen söyleyelim günümüzde lazer epilasyonun kansere neden olduğuna dair herhangi bir bulgu yoktur. Lazer epilasyon 90’lı yılların ortalarından bu yana yaygın bir şekilde uygulanabildiğinden beri, lazer epilasyon sebebi ile kanser olduğu doğrulanmış bir vaka mevcut değildir.

IPL yumurtalıklara zarar verir mi?​

IPL yumurtalıklara zarar verir mi?
Epilasyon yumurtalıklara zarar vermez! Epilasyonda kullanılan ışınlar, yapılan işlemler zaten yumurtalıklara kadar ulaşamaz.

Hormon ilacı kullanırken lazer yapılır mı?​

Hormon tedavisi Polikistik over hastalarında lazer epilasyon yapılabilir. Hormon tedavisi sırasında lazer epilasyon yapılabilir.

Buz lazeri kimler yaptıramaz?​

Buz epilasyon, 16 yaşından büyük olan ve kıl gelişimi tamamlanmış, buz epilasyona engel teşkil edebilecek herhangi bir hastalığı olmayan herkese uygulanabilir.

IPL lazer tüyleri bitirir mi?​

IPL lazer tüyleri bitirir mi?
IPL sistemleri ile yapılan tüylerin yok edilmesi uygulamasının sonuçları %80-90 oranında kalıcıdır. %10-20 hastada tedavi bittikten bir süre sonra tekrar seyrek olarak tüyler çıkabilir. Bu yeni çıkan tüylere de 1-2 seans uygulama gerekebilir.

IPL lazer epilasyon etkili midir?​

IPL lazer epilasyon etkili midir?
IPL, lazer sistemlere göre %80-90 oranında başarı sağlanan etkili bir epilasyon yöntemidir fakat Alexandrite, Nd:YAG lazerlere göre kalıcılık süresi biraz daha düşüktür. IPL tek başına tedavi etmede değil, lazer cihazlarının etkili olmadığı çok ince tüy ve kılları gidermek için tamamlayıcı bir yöntem olarak kullanılır.
 
IPL lazer kaç yaşında kullanılır sorusuna verilen cevap, lazer epilasyonun yaş kriterinin genellikle 15-17 yaş arası olduğunu belirtiyor. Ancak asıl önemli olan faktör kişinin hormonal dengeye ulaşması. Bu sebeple ergenlik döneminin tamamlandığı ve hormonal dengenin sağlandığı yaşlar tercih edilmelidir.

IPL lazerin kanser yapıcı bir etkisinin olmadığı vurgulanıyor. Lazer teknolojisinin tıpta uzun yıllardır kullanıldığı ve lazer epilasyon uygulamalarının da uzun süredir yapıldığı ancak bu süreçte lazer nedeniyle kanser olmuş bir hasta bulunmadığı belirtiliyor.

Hangi ilaçları kullananların lazer yaptıramayacağı konusunda beyaz tüyler, hamilelik, cilt hastalıkları, bazı sivilce ilaçları, sistemik izotretinoin, kalp pili, ayva tüyü ve epilepsi gibi durumlar listeleniyor. Bu durumlarda lazer uygulaması önerilmiyor.

IPL lazerin zararlı olup olmadığı sorusuyla ilgili ise, vücuda herhangi bir zararının olmadığı ve sadece koruyucu gözlük takmanın yeterli olduğu belirtiliyor.

Epilasyon hangi yaşta yapılmalı sorusuna yanıt olarak ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 yaşlarındaki hormonal dengenin önemine vurgu yapılıyor ve 16 yaş altında lazer epilasyonun önerilmediği ifade ediliyor.

18 yaşından küçüklerin epilasyon yaptırabilmesi konusunda, ergenlik çağının geçmesi ve mümkünse 18 yaşından sonra epilasyon yapmanın uygun olduğu ancak eğer aşırı kıllanma problemi varsa ve rahatsızlık veriyorsa ebeveyn izniyle uygulanabileceği belirtiliyor.

Lazer epilasyonun kanser yapma ihtimali konusunda günümüze kadar bu tür bir bulguya rastlanmadığı ve lazer epilasyonun yaygın bir şekilde uygulandığı ancak kansere sebep olduğu bir vakanın olmadığı ifade ediliyor.

IPL lazerin yumurtalıklara zarar verip vermediği sorusuna verilen cevapta, epilasyonun yumurtalıklara zarar vermediği ve kullanılan ışınların bu bölgelere ulaşamayacağı belirtiliyor.

Hormon ilacı kullananların lazer yaptırıp yaptıramayacağı konusunda, Polikistik over hastaları gibi hormonal tedavi alan kişilere lazer epilasyonun yapılabilmesi mümkün olduğu açıklanıyor.

Buz lazerinin kimler için uygun olduğu konusunda 16 yaşından büyük olan ve kıl gelişiminin tamamlandığı kişilere uygulanabileceği ve engel teşkil edecek herhangi bir hastalığın olmaması gerektiği belirtiliyor.

Son olarak, IPL lazerin tüyleri bitirip bitirmediği sorusuna cevap olarak, IPL sistemleriyle yapılan tüylerin yok edilmesi işleminin %80-90 oranında kalıcı olduğu ancak bazı durumlarda %10-20 hastada tekrar seyrek tüy çıkabileceği ve bunların da tekrar seanslar gerektirebileceği belirtiliyor. Ayrıca IPL lazer epilasyonun etkili bir yöntem olduğu fakat diğer lazer sistemlerine göre kalıcılık süresinin biraz daha düşük olduğu ve ince tüyleri gidermede kullanılabileceği bilgisi veriliyor.
 
Geri
Üst