AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

iPhone batarya kalibrasyonu nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

iPhone batarya kalibrasyonu nasıl yapılır?​

Kalibrasyon Nasıl Yapılır?
- iPhone’unuzu takın ve açılmasını bekleyin.
- iPhone’unuzu KAPATIN.
- iPhone’unuzun 5 saat kesintisiz şarj olmasına izin verin. Ancak iPhone kapalı olduğu için şarj göstergesini göremezsiniz. Yani, paniğe gerek yok, her şey yolunda.

Pil Sağlığı kalibrasyonu nasıl yapılır?​

İşte adım adım telefon kalibrasyonu yapma süreci:
- Adım: Pilinizi Bitirin. Bütün şarjı harcayın.
- Adım: 3 Saat Bekleyin. Telefon kapandığında dahi içinde az da olsa güç kalır.
- 3. Adım: Telefonunuzu Şarj Edin.
- Adım: Pilinizi tekrar bitirin.
- Adım: Üç Saat Daha Bekleyin.
- Adım: Cihazınızı Şarj Edin.

iPhone batarya kalibrasyonu işe yarıyor mu?​

iPhone batarya kalibrasyonu işe yarıyor mu?
IOS Telefonlarda Batarya Kalibrasyonu IOS 15 sürümlerine eklenen batarya kalibrasyonu işlemiyle cihazın maksimum verimle şarj edilmesi mümkün olabiliyor. Böylece sorunsuz bir kullanımla batarya ömrü uzatılabiliyor.

iPhone pil ömrü ne zaman değiştirilmeli?​

iPhone pil ömrü ne zaman değiştirilmeli?
Telefonunuzun batarya sağlığı yüzde 85 altına düşmüş ise batarya değişiminin vakti gelmiş demektir. Ancak bataryanızdan şikayetçi değilseniz acele etmenize gerek yok. Fakat batarya kullanım süresi size yetmiyorsa değişim kararı aldıysanız bu süreçte sadece bir yetkili servisten yardım alın.

Batarya kalibrasyonu telefona zarar verir mi?​

Yeni nesil cihazlarda batarya kalibrasyonu için cihazın pilini tamamen bitirdikten sonra şarj etmeniz yeterli olacaktır. Ancak bu işlemi sıklıkla yapmamanız gerekmektedir. Sıkça yaparsanız cihazınız zarar görebilir. Bu yüzden batarya sorun yasamanıza neden olabilir.

iPhone pil kalibrasyonu ne kadar sürer?​

Pil sağlığı rapor sistemi yeniden kalibre edilirken Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümünde bir ileti görürsünüz. Maksimum kapasite ve en yüksek performans yeterliliğinin yeniden kalibrasyonu normal şarj döngüleri sırasında gerçekleşir ve bu işlem birkaç hafta sürebilir.

Geri