Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İphone Arka Plandaki Uygulamalar Nasıl Kapatılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

İphone arka plandaki uygulamalar nasıl kapatılır? İphone kullanıcıları için arka planda çalışan uygulamaların nasıl kapatılacağı önemli bir konudur. Arka planda çalışan uygulamalar, cihazın performansını etkileyebilir ve pil ömrünü azaltabilir. İphone’da arka plandaki uygulamaları kapatmak için öncelikle ana ekrana dönülmeli. Ardından, cihazın altından yukarı doğru kaydırarak uygulama geçiş ekranına ulaşılmalı. Burada, arka planda çalışan uygulamaları görmek mümkün olacaktır. Kapatmak istenilen uygulama kartının üzerine parmağı basılı tutarak yukarı doğru sürüklemek yeterlidir. Bu şekilde İphone arka plandaki uygulamalar kolayca kapatılabilir.
İçindekiler

İphone Arka Plandaki Uygulamalar Nasıl Kapatılır?​

İphone’da arka planda çalışan uygulamaların kapatılması, cihazın performansını artırabilir ve pil ömrünü uzatabilir. Arka plandaki uygulamaları kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Ana ekranda, cihazınızın alt kısmında bulunan “Ana Ekran Düğmesi”ne iki kez hızlıca basın. Bu, arka planda çalışan uygulamaların görüntülendiği “Uygulama Geçmişi” ekranını açacaktır.
2. Adım: Arka plandaki uygulamaları görmek için ekranı sola doğru kaydırın. Arka planda çalışan uygulamaların küçük kartları görünecektir.
3. Adım: Kapatmak istediğiniz uygulamanın kartını yukarı doğru kaydırın veya uygulama kartının üst kısmına hafifçe basılı tutun. Uygulama kartının üst kısmında “Kapat” veya “X” simgesi görünecektir.
4. Adım: Uygulamayı kapatmak için “Kapat” veya “X” simgesine dokunun. Uygulama kartı ekranın üstünden kaybolacak ve arka planda çalışması durdurulacaktır.
Yukarıdaki adımları takip ederek İphone’da arka plandaki uygulamaları kolayca kapatabilirsiniz. Unutmayın, bazı uygulamaların arka planda çalışması gerekebilir (örneğin, müzik çalma uygulamaları veya navigasyon uygulamaları). Bu nedenle, uygulamaları kapatmadan önce ne işe yaradığını ve arka planda çalışmasının önemli olup olmadığını değerlendirmek önemlidir.

İphone Arka Planda Çalışan Uygulamalar Pil Tüketir mi?​

İphone’da arka planda çalışan uygulamalar, cihazın pil tüketimini etkileyebilir. Arka planda çalışan uygulamaların pil tüketimini azaltmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:
1. Adım: Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Yukarıda açıklanan adımları izleyerek arka planda çalışan uygulamaları kapatın.
2. Adım: Ayarlar menüsünden pil tüketimini kontrol edin. Ayarlar > Pil bölümüne gidin ve pil tüketimini en çok etkileyen uygulamaları görüntüleyin. Bu uygulamaları kapatmak veya pil tüketimini azaltmak için ayarlarını değiştirmek gerekebilir.
3. Adım: Arka planda çalışan uygulamaların bildirimlerini kapatın. Ayarlar > Bildirimler bölümüne gidin ve arka planda çalışan uygulamaların bildirimlerini kapatarak pil tüketimini azaltabilirsiniz.
İphone’da arka planda çalışan uygulamaların pil tüketimi, kullanılan uygulamalara ve cihazın özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Bazı uygulamaların arka planda çalışması gerekebilir, ancak gereksiz uygulamaların kapatılması pil ömrünü uzatabilir.

İphone Arka Plandaki Uygulamalar Nasıl Kapatılır ve Silinir?​

İphone’da arka plandaki uygulamaları kapatmak için yukarıda açıklanan adımları izleyebilirsiniz. Ancak, uygulamaları kapatmak ve silmek farklı işlemlerdir. Arka plandaki uygulamaları kapatmak, uygulamanın geçici olarak durdurulmasını sağlarken, uygulamayı silmek, uygulamanın tamamen cihazdan kaldırılmasını sağlar.
Uygulamaları silmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Ana ekranda, uygulamayı silmek istediğiniz uygulamanın ikonuna hafifçe basılı tutun. Tüm uygulama ikonları sallanmaya başlayacaktır.
2. Adım: Uygulamayı silmek için uygulama ikonunun üstünde bulunan “X” simgesine dokunun. Bir onay iletişim kutusu görünecektir.
3. Adım: Uygulamayı silmek için “Sil” seçeneğine dokunun. Uygulama cihazdan kaldırılacak ve tüm verileri silinecektir.
Yukarıdaki adımları takip ederek İphone’da arka plandaki uygulamaları kapatabilir ve istediğiniz uygulamaları silebilirsiniz. Uygulamaları silerken dikkatli olun, çünkü silinen uygulamaların verileri geri getirilemez.

İphone Arka Plandaki Uygulamalar Nasıl Kapatılır?​

iPhone arka plandaki uygulamalar nasıl kapatılır?
Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için ana ekranda iki kere home tuşuna basın.
Açılan uygulama ekranında, uygulamaları yukarıya doğru kaydırarak kapatın.
Alternatif olarak, ayarlar menüsünden uygulamaları tek tek kapatabilirsiniz.
Arka plandaki uygulamaların pil ömrünü etkileyebileceğini unutmayın.

iPhone arka plandaki uygulamalar nasıl kapatılır?
Arka plandaki uygulamaları kapatmak için home tuşuna iki kere basın.
Açılan uygulama ekranında, uygulamaları yukarıya doğru kaydırarak kapatın.
Alternatif olarak, ayarlar menüsünden uygulamaları tek tek kapatabilirsiniz.
Arka plandaki uygulamaların pil ömrünü etkileyebileceğini unutmayın.

Geri