Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İphone 5 S İlk Çıktığında Ne Kadardı?

SoruCevap

Yeni Üye
iPhone 5S ilk çıktığında ne kadardı? iPhone 5S’in çıkış fiyatı oldukça merak edilen bir konuydu. Yüksek talep ve beklentilerle karşılanan bu cihazın fiyatı ne kadardı? iPhone 5S’in çıkış fiyatı 16 GB model için 2.199 TL, 32 GB model için 2.499 TL ve 64 GB model için 2.799 TL olarak belirlenmişti. Bu fiyatlar, o dönemde iPhone 5S’in teknik özellikleri ve yenilikleriyle birlikte oldukça makul kabul ediliyordu. iPhone 5S’in çıkış fiyatı, diğer ülkelerdeki fiyatlarla karşılaştırıldığında da benzer seviyelerdeydi. Bu nedenle, iPhone 5S’in çıkış fiyatı oldukça rekabetçi bir fiyat olarak değerlendirilebilir.
İçindekiler

İphone 5S İlk Çıktığında Ne Kadardı?​

İphone 5S, Türkiye’de ilk çıktığı dönemde ne kadar satılıyordu? Bu soru, İphone 5S’in piyasaya sürüldüğü zamandaki fiyatını merak edenler için oldukça popülerdir. İşte İphone 5S’in ilk çıktığında ne kadara satıldığına dair bazı bilgiler:

İphone 5S’in Türkiye’deki İlk Satış Fiyatı Nedir?​

İphone 5S’in Türkiye’deki ilk satış fiyatı, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermiştir. Ancak genel olarak İphone 5S’in Türkiye’deki başlangıç fiyatı 1.000 TL ile 1.200 TL arasında olmuştur.

İphone 5S’in Fiyatı Ne Zaman Düştü?​

İphone 5S’in fiyatı zamanla düşmüş ve indirimlerle daha erişilebilir hale gelmiştir. İlk çıktığı dönemdeki yüksek fiyatından sonra, İphone 5S’in fiyatı zaman içinde 700 TL ile 900 TL arasında değişmiştir.

İphone 5S’in Fiyatı Neden Düştü?​

İphone 5S’in fiyatı düşmesinin birkaç nedeni vardır. İlk olarak, yeni İphone modellerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte önceki modellerin fiyatları genellikle düşer. Ayrıca, rekabetin artması ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte, üretim maliyetleri düşmüş ve bu da fiyatlara yansımıştır.

İphone 5S’in Özellikleri Nelerdir?​

İphone 5S, o dönemde oldukça popüler olan bir akıllı telefondur. Bazı önemli özellikleri şunlardır: 4 inçlik Retina ekran, parmak izi sensörü, 8 megapiksel arka kamera, A7 çip, 64-bit mimari, Siri sesli asistanı, iOS işletim sistemi ve çeşitli renk seçenekleri.

İphone 5S’in Hangi Renkleri Mevcuttur?​

İphone 5S, ilk çıktığında çeşitli renk seçenekleri sunmuştur. Bu renkler arasında altın, gümüş ve uzay grisi bulunmaktadır. Kullanıcılar, kendi tercihlerine göre farklı renk seçeneklerinden birini seçebilirler.

İphone 5S’in Hangi İşletim Sistemini Kullanır?​

İphone 5S, ilk çıktığında iOS işletim sistemiyle gelmiştir. İOS, Apple’ın mobil cihazları için özel olarak geliştirilen bir işletim sistemidir. İOS, kullanıcılara kullanım kolaylığı, güvenlik ve performans sunar.

İphone 5S’in Depolama Kapasiteleri Nelerdir?​

İphone 5S, farklı depolama kapasiteleriyle sunulmuştur. İlk çıktığında 16 GB, 32 GB ve 64 GB olmak üzere üç farklı depolama seçeneği bulunmaktadır. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına göre farklı depolama kapasitelerinden birini tercih edebilirler.

İphone 5S’in Batarya Ömrü Nasıldır?​

İphone 5S’in batarya ömrü, kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, İphone 5S normal kullanımda bir gün boyunca dayanabilir. Ancak yoğun bir şekilde kullanıldığında veya enerji tüketen uygulamalar çalıştırıldığında, batarya ömrü daha kısa olabilir. Batarya ömrünü uzatmak için ise bazı enerji tasarrufu önlemleri almak mümkündür.

İphone 5S’in Kamerası Kaç Megapiksele Sahiptir?​

İphone 5S, 8 megapiksel arka kameraya sahiptir. Bu kamera, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmek için oldukça iyidir. Ayrıca, çeşitli özellikler ve filtrelerle donatılmış olan kamera, kullanıcılara farklı fotoğraf deneyimleri sunar.

İphone 5S’in Ekran Boyutu Kaç İnçtir?​

İphone 5S, 4 inçlik bir Retina ekranıyla gelir. Bu ekran, yüksek çözünürlüklü görüntüler ve canlı renkler sunar. 4 inçlik boyutu, tek elle kullanımı kolaylaştırır ve cihazın taşınabilirliğini artırır.

İphone 5S’in İşlemcisi Hangi Modeldir?​

İphone 5S, A7 çip ile güçlendirilmiştir. A7 çip, o dönemde oldukça gelişmiş bir işlemci olarak kabul edilir. 64-bit mimariye sahip olan A7 çip, daha hızlı ve daha verimli bir performans sunar.

İphone 5S’in Parmak İzi Sensörü Var mıdır?​

Evet, İphone 5S’in parmak izi sensörü bulunmaktadır. Bu sensör, cihazın kilidini açmak veya uygulamalara erişim sağlamak için kullanılabilir. Parmak izi sensörü, kullanıcılara daha güvenli bir kullanım deneyimi sunar.

İphone 5S’in Su Geçirmez Özelliği Var mıdır?​

Hayır, İphone 5S’in su geçirmez özelliği bulunmamaktadır. Bu nedenle, cihazın suya veya diğer sıvılara maruz kalmaması önemlidir. Su hasarı, cihazın performansını etkileyebilir ve garanti kapsamı dışında kalabilir.

İphone 5S’in İlk Çıktığı Yıl Hangisidir?​

İphone 5S, 2013 yılında piyasaya sürülmüştür. Bu, İphone 5S’in ilk çıktığı yıl olarak bilinir. 2013 yılında İphone 5S, büyük ilgi görmüş ve birçok kişi tarafından tercih edilmiştir.

İphone 5S’in Hangi İşletim Sistemine Güncellenebilir?​

İphone 5S, çıktığı dönemde iOS 7 işletim sistemiyle gelmiştir. Ancak zamanla güncellemelerle birlikte, İphone 5S’in işletim sistemi iOS 12’ye kadar güncellenebilir. Bu güncellemeler, cihazın performansını ve güvenliğini artırır.

İphone 5S’in Kaç GB RAM’i Var?​

İphone 5S’in RAM kapasitesi 1 GB’dir. Bu, cihazın hızlı ve akıcı bir şekilde çalışmasını sağlar. 1 GB RAM, o dönemdeki birçok uygulama ve işletim sistemi için yeterli bir bellek miktarı olarak kabul edilir.

İphone 5S’in Pil Değişimi Nasıl Yapılır?​

İphone 5S’in pil değişimi, Apple yetkili servislerinde veya yetkili teknik servislerde yapılabilir. Pil değişimi genellikle uzmanlar tarafından yapılmalıdır, çünkü cihazın iç kısmına erişim gerektirir. Pil değişimi sırasında orijinal ve uyumlu bir pil kullanılması önemlidir.

İphone 5S’in Hangi Şebeke Teknolojilerini Destekler?​

İphone 5S, çıktığı dönemde popüler olan 2G, 3G ve 4G şebeke teknolojilerini destekler. Bu teknolojiler, kullanıcılara hızlı internet bağlantısı ve veri iletişimi imkanı sunar. Ancak günümüzde 5G teknolojisiyle uyumlu değildir.

İphone 5S’in Ağırlığı Ne Kadardır?​

İphone 5S’in ağırlığı, yaklaşık olarak 112 gramdır. Bu, cihazın hafif ve taşınabilir olmasını sağlar. Kullanıcılar, İphone 5S’i kolayca yanlarında taşıyabilir ve tek elle rahatlıkla kullanabilirler.

İphone 5 S İlk Çıktığında Ne Kadardı?​

İphone 5 S ilk çıktığında 1.999 TL fiyatla satışa sunuldu.
Benzer özelliklere sahip akıllı telefonlar ile rekabet ediyordu.
İnce ve şık tasarımıyla dikkat çeken bir cep telefonu modeliydi.
Yüksek çözünürlüklü kamerası ile kaliteli fotograf çekimi imkanı sunuyordu.
İşletim sistemi olarak iOS kullanıyordu ve kullanıcı dostu bir deneyim sunuyordu.

İphone 5 S, Apple’ın 2013 yılında piyasaya sürdüğü bir akıllı telefondur.
Bir önceki model olan İphone 5‘in yenilenmiş bir versiyonudur.
İlk çıktığında büyük bir talep görmüş ve kısa sürede popüler bir telefon haline gelmiştir.
Gelişmiş özellikleri sayesinde o dönemde büyük ilgi çekmiştir.
İphone 5 S, daha hızlı işlemci ve daha iyi bir kamera özelliği sunuyordu.

Geri