- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.234
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
İpek giymek neden haram?
Çünkü ipeğin yasaklanış sebebi, gösteriş yapma, böbürlenme ve fakirlerin kalplerinin kırılmasıdır. Savaş durumunda gösteriş yapma, böbürlenme kınanmış değildir”. İbn Kudâme, başka bir şey ile karışık dokunmuş ipek konusunda ise şunu kaydeder: “Haram olan, saf ipektir.Osmanlı Devleti’nde ipekli ipek dokumacılığı konusunda ilk sıraya hangi şehir almıştır?
Böylece dünya iktisat ve siyasi tarihine yön vermede önemli unsurlardan biri olmuştur. Osmanlı Devleti’nde ipek üretimi ve dokumacılığının yapıldığı şehirlerin başında Bursa gelmektedir.Ipek böceği kozası ne kadar?
Kozanın kilogramını üyesi olduğu birliğe 65 liradan satan Demiral, 35- 40 günde koza haline dönüşen ipek böceğinden kalitesine göre 12 bin ila 15 bin lira arasında gelir elde ediyor.
İpek ve altın erkeğe neden haram?
![Küçük turuncu elmas :small_orange_diamond: 🔸](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f538.png)
İpek erkeğe haram mı?
“Altın ve ipek, erkeklere haram kadınlara helal kılınmıştır. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm), bir defasında ipekten imal edilmiş bir kumaşı sağına, bir parça altını da sol tarafına bıraktıktan sonra bunlara işaret ederek ‘İşte bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır.Osmanlı Devletinde ipek ve ipek dokumacılığı hangi şehirde?
Amasya, Osmanlı ipek imalatçılığı silsilesinin en önemli şehirlerinden biridir. Osmanlı ipekçiliği açısın- dan şehrin ilk dönemlerdeki rolü, İran ipeğinin antreposu olma niteliğindedir. Sonraki dönemlerde ise Amasya’da ipek böcekçiliği ve ipeğe dayalı iş kollarının çok önemli boyutlara ulaştığı belgelere yansımıştır.Ipek böcegi kaç TL?
Bu sene bildiğimiz kadarıyla 50-55 lira gibi kilogram birim fiyatı var. 100 kilogramlık üretimde üreticimiz 40-45 günde yaklaşık 5 bin 500 lira civarında kazanç elde edebiliyor” dedi. İpek böcekçiliği sürecine değinen Çiçek, bu işin Kozabirlik gözetiminde yapıldığını anlattı.
Ipek böcekçiliği en çok hangi ilde 2021?
Türkiye’de ipek böceği üretiminin yüzde 39,2’si Diyarbakır’da gerçekleşiyor.