AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İpad Ekranı İkiye Bölme Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye

İpad Ekranı İkiye Bölme Nasıl Yapılır? İpad ekranını ikiye bölmek için adımları takip edin. İlk olarak, Ayarlar menüsüne gidin. Ardından, Ekran ve Parlaklık seçeneğine dokunun. Burada, İkiye Bölme seçeneğini bulun ve etkinleştirin. İpad’inizi yatay konuma getirin ve ekranın sağ üst köşesindeki yeni simgeye dokunun. Böylece ekran ikiye bölünecek ve aynı anda iki uygulama kullanabileceksiniz. İkiye bölme işlemi tamamlandığında, ekranın alt kısmındaki çubuğu kaydırarak uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. İpad’inizi verimli bir şekilde kullanmak için bu özelliği kullanabilirsiniz.
İçindekiler

İpad Ekranı İkiye Bölme Nasıl Yapılır?​

İpad, kullanıcılarına aynı anda iki farklı uygulamayı veya belgeyi görüntüleme imkanı sağlayan ekranı ikiye bölme özelliğiyle dikkat çekiyor. İpad’inizi daha verimli bir şekilde kullanmak ve aynı anda birden fazla iş yapmak istiyorsanız, ekranı ikiye bölme özelliğini kullanabilirsiniz. İşte İpad ekranını ikiye bölmek için izlemeniz gereken adımlar:

1. Adım: Ekranı İkiye Bölme Moduna Geçin​

İpad’inizi kullanarak aynı anda iki uygulama veya belge açmak için öncelikle ekranı ikiye bölme moduna geçmelisiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: İpad’inizin ana ekranında bulunan uygulama veya belgeyi açın.
Adım 2: Ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Ekranı İkiye Böl” simgesine dokunun. Bu simge, iki dikdörtgenin üst üste geldiği bir sembol şeklindedir.
Adım 3: Ekranın alt kısmında açılan uygulama veya belge çubuğunda, ikinci bir uygulama veya belge seçin ve açın.

2. Adım: Ekranı İkiye Bölme Ayarlarını Yapın​

Ekranı ikiye bölme moduna geçtikten sonra, iki uygulama veya belgeyi nasıl görüntülemek istediğinizi ayarlayabilirsiniz. İşte ekranı ikiye bölme ayarlarını yapmak için izlemeniz gereken adımlar:
Adım 1: İkiye bölünmüş ekranın ortasında bulunan siyah çizgiyi sürükleyerek uygulama veya belgelerin boyutunu ayarlayın. Bu sayede hangi uygulamanın veya belgenin daha büyük görüntüleneceğini belirleyebilirsiniz.
Adım 2: İkiye bölünmüş ekranın üst kısmında bulunan uygulama veya belgelerin başlıklarına dokunarak aralarında geçiş yapabilirsiniz.
Adım 3: Ekranı ikiye bölmek için kullanılan siyah çizgiyi sağa veya sola sürükleyerek uygulama veya belgelerin yerini değiştirebilirsiniz.
İpad’inizi ekranı ikiye bölme modundan çıkarmak için ise, ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Ekranı İkiye Böl” simgesine tekrar dokunmanız yeterli olacaktır. İpad’inizi daha verimli bir şekilde kullanmak ve aynı anda birden fazla iş yapmak için bu özelliği kullanabilirsiniz.

İpad Ekranı İkiye Bölme Nasıl Yapılır?​

1. İpad ekranını ikiye bölmek için ana ekranınızda herhangi bir uygulamayı açın.
2. Ekranın üst kısmındaki uygulama başlığını tutup aşağıya doğru sürükleyin.
3. Ekranın ortasında bir çizgi belirecek, bu çizgiyi istediğiniz yere sürükleyin.
4. İkinci bir uygulama seçin ve ekranın diğer yarısına yerleştirin.
5. İki uygulama aynı anda çalışacak şekilde ekranı ikiye bölmüş olacaksınız.

İpad ekranını ikiye bölmek için uygulama başlığını aşağıya doğru sürükleyin.
Beliren çizgiyi istediğiniz yere sürükleyerek ekranı ikiye bölebilirsiniz.
İkinci bir uygulama seçerek ekranın diğer yarısına yerleştirin.
İki uygulama aynı anda çalışacak şekilde ekranı ikiye bölmüş olacaksınız.

Geri