Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

IP protokolunun temel ozelligi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.634
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

IP protokolünün temel özelliği nedir?​

Temelde veri alışverişini sağlarlar. Teknik olarak veri alışverişinin güvenliği ve doğruluğunu sağlayan bu seri numaralar bunun haricinde siber güvenlik konularında da kullanılır. Ayrıca şirketlerin pazarlama stratejilerine de oluşturduğu internet kullanımı verileri ile destek sağlar.

Http iletişim protokolünün temel işlevi nedir?​

Http iletişim protokolünün temel işlevi nedir?
Durumsuz Köprü Metni Aktarım Protokolü (HTTP) esas olarak IP tabanlı ağlarda web sitelerinin bir web sunucusundan web tarayıcısına aktarımı için kullanılır. Şifrelenmeden çalışır ve web uygulamalarıyla sınırlı değildir.

Güvenli iletişim protokolü nedir?​

Güvenli iletişim protokolü nedir?
HTTPS (HTTP Secure, Türkçe güvenli hiper metin aktarım iletişim protokolü) bir bilgisayar ağı üzerinden güvenli iletişim için internet üzerinde yaygın olarak kullanılan bir HTTP (hiper metin aktarım iletişim protokolü) uzantısıdır.

TCP nin görevi nedir?​

Özellikle TCP ve IP protokolleri, bilgi alışverişlerinde çok büyük bir görev üstlenmektedir. TCP protokolü bir üst katmandan gelen verilerin önüne kendi başlığını ekleyerek bir alt katmandaki IP protokolüne gönderir. Bu protokol ise gelen veriye adres bilgileri yerleştirerek fiziksel katmana gönderir.

HTTP yanıtı nedir?​

HTTP yanıtı nedir?
Açılımı “Hyper Text Transfer Protocol” olan bu kavram dilimizde “Üstün Metin Transfer Protokolü” olarak biliniyor. İnternet kullanıcıları bunu aktif olarak kullanmasa da otomatik olarak arama çubuğu bu protokolü koyar. Aslında en basit haliyle söylersek web sayfalarının görüntülenmesini sağlayan protokoldür.

HTTP Nedir özellikleri?​

HTTP Nedir özellikleri?
HTTP’nin açılımı “Hyper Text Transfer Protocol” yani “Hiper Metin Transfer Protokolü“dür. HTTP protokolü ağ üzerinden web sayfalarının görüntülenmesini sağlayan protokoldür. HTTP protokolü istemci (PC) ile sunucu (server) arasındaki alışveriş kurallarını belirler. Port olarak ise 80 portunu kullanır.
HTTPS ne amaçla kullanılır?​
– SSL Güvenlik Sertifikası ve bunun URL’deki yansıması olan https, ödeme işlemlerinin yapıldığı e-ticaret sitelerinde, kart bilgilerinin bankaya aktarılırken şifrelenmesini ve bankadan gelen bilgilerin de şifreli olmasını sağlar. Böylece kullanıcı bilgilerinin, 3. şahıslar tarafından ele geçirilmesinin önüne geçer.

Güvenli HTTP protokolü nedir?​

Güvenli HTTP protokolü nedir?
HTTPS, Güvenli Hiper Metin Aktarım Protokolü anlamına gelir. Bu, http’nin çok gelişmiş ve güvenli bir sürümüdür. Ağ sunucusunun şifreli ve güvenli tanımlanmasını sağlar. HTTP ayrıca sunucu ve tarayıcı arasında güvenli bir şifreli bağlantıya izin verir.

TCP IP nedir ne işe yarar?​

TCP IP nedir ne işe yarar?
Peki, TCP/IP nedir, ne işe yarar? TCP/IP protokolü kısaca bilgisayarlar arası veri iletişiminin kurallarını düzenleyen iletişim protokolleri bütünüdür. Farklı protokol tipleri veya aileleri üzerinden Bilgisayarlar arası iletişim gerçekleştirilebilir. Bu protokoller Kullanım amacına göre birbirlerinden ayrılmaktadır.
 
IP protokolünün temel özelliği veri iletişimini sağlamaktır. IP (Internet Protocol), bilgisayarlar arası iletişimde veri paketlerinin gönderilmesi ve yönlendirilmesi işlevini üstlenir. Veri paketleri, kaynak ve hedef IP adresleri ile beraber iletilir ve bu sayede doğru adrese yönlendirilirler. IP'nin en önemli görevlerinden biri de, veri iletişim ağında her bir cihazın benzersiz bir IP adresine sahip olmasını sağlamaktır. Bu sayede veri paketleri doğru hedefe ulaşabilir.

HTTP iletişim protokolü ise web sitelerinin bir web sunucusundan web tarayıcısına aktarımını sağlayan protokoldür. HTTP, TCP/IP üzerinde çalışır ve web sayfalarının tarayıcılarda görüntülenmesini olanaklı kılar. HTTP'nin güvenli versiyonu olan HTTPS ise internet üzerinde güvenli iletişim için kullanılan bir protokoldür. HTTPS, verileri şifreleyerek güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar.

TCP'nin görevi ise veri iletişiminde güvenilir ve sıralı bir iletişim sağlamaktır. TCP (Transmission Control Protocol), veri iletişiminde kayıp paketlerin tekrar gönderilmesini sağlar ve veri akışını düzenler. IP ile birlikte kullanılarak veri transferinde güvenilirlik ve doğruluk sağlanır.

Son olarak, TCP/IP protokolü bilgisayarlar arası veri iletişiminin düzenlenmesini sağlayan bir iletişim protokoller bütünüdür. Farklı protokol tipleri veya aileleri üzerinden iletişim gerçekleştirilmesini sağlar ve kullanım amacına göre farklı protokolleri destekler.
 
Geri
Üst