- Konu Yazar
IP adresleme değerleri nedir?
IP ÖZELLİKLERİ Bir IP adreslemesinde, her oktet birbirinden bağımsız 256 değer alabilir. 0 ile başlayarak maksimum 255 değeri. Bir ağda en fazla 256 x 256 x 256 x 256 = 4.294.967.296 adet ip adresi olabilir. Bir ağın son oktetinin 0 değeri ile 255 değeri kullanılamaz.IP adresi nasıl yapılır?
Başlat > Çalıştır’ı tıklayın, cmd yazın ve Enter’a basın. Komut istem penceresine ipconfig / release yazın, Enter’a basın. Bu işlem mevcut IP yapılandırmasını serbest bırakacaktır. İstem penceresine ipconfig / renew yazın, Enter’a basın, bir süre bekleyin, DHCP sunucusu bilgisayarınıza yeni bir IP adresi atayacaktır.IP çakışmaması için hangi servis çalıştırılmalıdır?
İlk olarak Başlat > Çalıştır > CMD yazın ardından karşınıza çıkan ekrandan ipconfig/release yazıp entere basın. Bu işlemi yaptıktan sorna bilgisayarınızın DHCP sunucusu otomatik olarak IP atama işlemini sağlayacaktır. Ardından bilgisayarınıza reset atın ve sorunun çözüldüğünü kontrol edin.
Cidr notasyonu nedir?
Sınıfsız alanlar arası yönlendirme veya CIDR (Classless Inter-Domain Routing), İnternet için İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF) tarafından daha önceki sınıflı adreslendirmenin yerine 1993 yılında uygulama koyulan yeni bir adresleme yöntemidir.IP çakışmaması için ne yapılmalı?
IP çakışması hatası nasıl çözülür?- Adım #1: Arama çubuğuna “cmd” yazın.
- Adım #2: Komut İstemi uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.
- Adım #3: ipconfig /release komutunu yazın ve Enter’a basın.
- Adım #4: ipconfig /renew komutunu yazın ve Enter’a basın.
- Adım #5: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
IP adresi çakışması neden olur?
IP çakışması, aynı ağdaki iki veya daha fazla cihaza aynı IP adresi atandığında oluşur. IP (internet protokolü) adresi 192.168.5.3 gibi bir dizi sayıdan oluşur ve bilgisayarınıza özel olarak atanır. Bu adres olmadan ağa bağlanamazsınız. IP çakışması olduğunda genellikle bir uyarı veya hata mesajı görüntülenir.