- Konu Yazar
IP adresi sorunu nasıl çözülür?
IP çakışması hatası nasıl çözülür?- Adım #1: Arama çubuğuna “cmd” yazın.
- Adım #2: Komut İstemi uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.
- Adım #3: ipconfig /release komutunu yazın ve Enter’a basın.
- Adım #4: ipconfig /renew komutunu yazın ve Enter’a basın.
- Adım #5: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Çoklu IP ne demek?
Bu durumda size atanan IP numarası bir başka kullanıcıya atanmaz ve her zaman bileceğiniz bu sabit IP numarasını internet dünyasında bir nevi adres olarak kullanabilirsiniz. Statik IP ihtiyaçlarınızı toptan seviyede, IP Yönetim Protokolleri kapsamında Türk Telekom’ dan Çoklu Ip hizmeti ile temin edebilirsiniz.Wifi IP adresi alınıyor ne demek?
Cihaz sinyali kablosuz olarak alıyor ve kablosuz olarak çoğaltıyordu.Ancak telefon cihazları genelde modeme bağlanmak istediklerinde Ip Adresi alınıyor yazısında takılı kalıyordu. Bu sorun kablosuz olarak çoğaltılan modeme, kablosuz çoğaltan cihazın uzak olmasından kaynaklanıyor olabilir.
Wifi IP adresi nasıl bulunur?
modem ip bulma- Windows ve R tuşlarına birlikte basın.
- Komut satırına ipconfig komutunu yazın (küçük harflerle) sonra klavyeden enter tuşuna basın.
- ipconfig komutu size şöyle bir ekran getirecektir:
- Bu ekranda Default Gateway (Varsayılan ağ geçidi) yazan bölümdeki 192.168.1.1 gibi olan ip adresi modem ip adresidir.
IP çakışmaması için hangi servis çalıştırılmalıdır?
İlk olarak Başlat > Çalıştır > CMD yazın ardından karşınıza çıkan ekrandan ipconfig/release yazıp entere basın. Bu işlemi yaptıktan sorna bilgisayarınızın DHCP sunucusu otomatik olarak IP atama işlemini sağlayacaktır. Ardından bilgisayarınıza reset atın ve sorunun çözüldüğünü kontrol edin.IP hatası nedir?
IP çakışması iki farklı cihazın aynı IP adresiyle bir ağa erişmeye çalışması sonucunda ortaya çıkan ve İnternet erişiminde sorunlara yol açan bir hatadır. IP çakışması hatası alındığında öncelikle eğer cihazda IP adresi elle (statik olarak) girilerek kullanılıyorsa bunların doğruluğu kontrol edilmelidir.