Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

IP adresi cakismasi nasil duzeltilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

IP adresi çakışması nasıl düzeltilir?​

IP çakışması hatası nasıl çözülür?
- Adım #1: Arama çubuğuna “cmd” yazın.
- Adım #2: Komut İstemi uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.
- Adım #3: ipconfig /release komutunu yazın ve Enter’a basın.
- Adım #4: ipconfig /renew komutunu yazın ve Enter’a basın.
- Adım #5: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

IP çakışması nasıl anlaşılır?​

IP çakışması, aynı ağdaki iki veya daha fazla cihaza aynı IP adresi atandığında oluşur. IP (internet protokolü) adresi 192.168.5.3 gibi bir dizi sayıdan oluşur ve bilgisayarınıza özel olarak atanır. Bu adres olmadan ağa bağlanamazsınız. IP çakışması olduğunda genellikle bir uyarı veya hata mesajı görüntülenir.
Aynı IP adresi çakışması ne demek?
IP çakışması iki farklı cihazın aynı IP adresiyle bir ağa erişmeye çalışması sonucunda ortaya çıkan ve İnternet erişiminde sorunlara yol açan bir hatadır. IP çakışması hatası alındığında öncelikle eğer cihazda IP adresi elle (statik olarak) girilerek kullanılıyorsa bunların doğruluğu kontrol edilmelidir.
IP adresi değişir mi?
İnternet etkinliğiniz ISP’den geçer ve ISP de IP adresinizi kullanarak bunu size geri yönlendirir. İnternete erişiminizi sağladığı için cihazınıza bir IP adresi atamak ISP’nin görevidir. Ancak IP adresiniz değişebilir. Örneğin modeminizi veya yönlendiricinizi açıp kapatmak IP adresini değiştirebilir.

Manuel IP adresi nasıl verilir?​

Kablolu bağlıysanız “Ethernet” adaptörünüze, kablosuz bağlıysanız “Wi-Fi” adaptörünüze sağ tıklayıp “Özellikler” diyin. Açılan listede “İnternet protokolü sürüm 4 (TCP/IP V4)” çift tıklayın. “Aşağıdaki IP adresini kullan” kutucuğunu işaretleyin. Sırasıyla kutucukları doldurun.

IP yapılandırması nasıl yapılır?​

Bağlı olduğunuz Wi-Fi ağını bulun ve üzerinde sağa tıklayarak açılan menüden Özellikler ekranını açın. İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP / IPv4) ya da İnternet Protokolü Sürüm 6 (TCP / IPv6) satırını seçerek Özellikler butonuna tıklayın. Özellikler ekranında kendinize yeni bir IP adresi tanımlayın.

Geri