- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
iOS uygulaması ne işe yarar?
Apple’ın mobil işletim sistemi olan iOS, iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarını çalıştırmaya yarayan bir işletim sistemi. 2007’de iPhone ile birlikte iOS’un piyasaya sürülmesinden bu yana teknoloji dünyasında her şey sil baştan değişti diyebiliriz.iOS uygulama geliştirme ortamı nedir?
Xcode Apple firması tarafından macOS, iOS, tvOS, watchOS platformlarının, kısacası Apple ürünlerinin geliştirilmesi için tasarlanmış bir IDE (Integrated Development Environment). Başka hiç bir eklenti veya SDK (Software Development Kit) kullanmadan yalnızca macOS işletim sisteminde çalışır ve tamamen ücretsizdir.
iOS sürümü ne demek?
iOS (eski adıyla iPhone/iPad OS) Apple’ın başlangıçta iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod touch ve iPad’de de kullanılan mobil işletim sistemidir. 2007-2010 yılları arasında “iPhone OS” isminde idi.
Apple hangi programlama dili kullanıyor?
Swift; iOS, Mac, Apple TV ve Apple Watch uygulamaları geliştirmek için Apple tarafından oluşturulmuş güçlü ve kullanıcı dostu bir programlama dili. Geliştiricilere, her zamankinden daha fazla özgürlük sağlamak için tasarlandı. Swift, kullanımı kolay ve açık kaynaklı bir dil.iOS uygulama geliştirmek için hangi dil?
Swift; iOS, Mac, Apple TV ve Apple Watch uygulamaları geliştirmek için Apple tarafından oluşturulmuş güçlü ve kullanıcı dostu bir programlama dili.
Swift için Mac şart mı?
Bu ortamda iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS işletim sistemleri için uygulamalar geliştirebilmekteyiz. Xcode ortamını kullanabilmeniz için içerisinde güncel macOS sürümü barındıran bir Mac cihazına sahip olmanız gerekmektedir.
Android ve iOS nedir?
iOS işletim sistemi Apple, Android işletim sistemi ise Google tarafından geliştiriliyor. Android işletim sistemi Linux tabanlı ve açık kaynak kodlarına sahip bir işletim sistemi iken, iOS tamamen kapalı kaynak kodlarına sahip. Açık ve kapalı kodlar arasındaki fark ise kullanıcı müdahalesidir.iOS işletim sistemli telefonlar hangileri?
iPhone Kullanma Kılavuzu
Uygulama geliştirmek için hangi dil?
Tahmin edebileceğiniz gibi en çok tercih edilen programlama dillerinin başında Android Uygulama Geliştirme’nin resmi dili olan Java geliyor. Play Store’da gördüğümüz uygulamaların büyük çoğunluğu Java ile oluşturulmuştur ve aynı zamanda Java, Google’ın en çok desteklediği dildir.