AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İos 9 Hangi Cihazlarda?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
İos 9 Hangi Cihazlarda? İle ilgili merak edilenler için aşağıda İos 9 destekleyen cihazlar hakkında bilgi vereceğiz. İos 9 güncellemesi iPhone 4s ve sonrası modellere, iPad 2 ve sonrası modellere, iPad mini ve sonrası modellere, iPad Air ve sonrası modellere, iPod Touch 5. nesil ve sonrası modellere yüklenebilir. Bu güncelleme ile İos 9 özellikleri arasında daha hızlı performans, daha iyi pil ömrü, Siri iyileştirmeleri ve yeni multitasking seçenekleri bulunmaktadır. Eğer cihazınız bu modellerden biri ise, İos 9 yükleme işlemini gerçekleştirebilir ve yeniliklerin tadını çıkarabilirsiniz.
İçindekiler

İOS 9 Hangi Cihazlarda Destekleniyor?​

İOS 9, çeşitli Apple cihazlarında kullanılabilir. Bu cihazlar arasında iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3 ve iPod touch 5. nesil yer almaktadır. Bu cihazlardan herhangi birine sahipseniz, İOS 9 işletim sistemini yükleyebilirsiniz.

İOS 9 Hangi Özellikleri Sunuyor?​

İOS 9, birçok yeni özellik ve geliştirmeler sunmaktadır. Bunlar arasında Proaktif Yardımcı, Geliştirilmiş Siri, Yeni Multitasking Özellikleri, Uygulama Geçişleri, Yeni Notlar Uygulaması, Hızlı Yanıtlar, Low Power Modu gibi özellikler bulunmaktadır. İOS 9, daha hızlı ve daha güvenli bir deneyim sunmak için optimize edilmiştir.

İOS 9 Nasıl Yüklenir?​

İOS 9’i yüklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Ayarlar uygulamasını açın.
Genel seçeneğine dokunun.
Yazılım Güncelleme seçeneğini seçin.
Yükleme için uygunsa, İndir ve Yükle seçeneğine dokunun.
Cihazınızın şarj seviyesinin %50’nin üzerinde olduğundan emin olun ve Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzdan emin olun.
Yükleme tamamlandığında, Yükleme Tamamlandı seçeneğine dokunun.

İOS 9 Ne Zaman Çıktı?​

İOS 9, 16 Eylül 2015 tarihinde yayınlanmıştır. Bu tarihten itibaren kullanıcılar İOS 9’i yükleyip yeni özelliklerden faydalanmaya başlayabilmiştir.

İOS 9 Güncellemesi Nasıl Geri Alınır?​

Eğer İOS 9 güncellemesinden memnun kalmazsanız, geri dönüş yapabilirsiniz. Ancak, geri dönüş yapmadan önce yapmış olduğunuz veri yedeklemelerinin güncel olduğundan emin olmanız önemlidir. İOS 9 güncellemesini geri almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Bilgisayarınızda iTunes’u açın ve cihazınızı USB kablosuyla bilgisayara bağlayın.
Cihazınızı seçin ve Genel veya Ayarlar sekmesine gidin.
Güncellemeyi Geri Al seçeneğine tıklayın.
Güncellemeyi Geri Al’ı onaylayın ve işlemi başlatın.
Geri alınan İOS sürümüne dönüş tamamlandığında cihazınız yeniden başlatılacak ve eski sürüme geri dönmüş olacaksınız.

İOS 9 ile Hangi Uygulamalar Kullanılamaz?​

İOS 9 güncellemesi ile bazı eski uygulamaların çalışmayabileceği veya uyumsuzluk sorunları yaşayabileceği bilinmektedir. Bu nedenle, İOS 9 yükseltmesi yapmadan önce uygulamalarınızın uyumluluğunu kontrol etmeniz önemlidir. Belirli bir uygulamanın İOS 9 ile uyumlu olup olmadığını öğrenmek için uygulama geliştiricilerinin resmi web sitelerini veya App Store sayfalarını kontrol edebilirsiniz.

İOS 9 Hangi Dil Seçeneklerini Destekliyor?​

İOS 9, birçok dil seçeneğini desteklemektedir. Bunlar arasında Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Japonca gibi diller yer almaktadır. İOS 9 işletim sisteminde tercih ettiğiniz dili seçebilir ve kullanabilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Emoji Simgeleri Kullanılabilir?​

İOS 9, birçok emoji simgesini desteklemektedir. Bu emoji simgeleri arasında yüz ifadeleri, hayvanlar, bitkiler, yemekler, taşıtlar, bayraklar gibi çeşitli kategorilerde simgeler bulunmaktadır. İOS 9 ile birlikte gelen emoji simgelerini klavyenizde bulabilir ve mesajlarınızda veya diğer uygulamalarda kullanabilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Müzik Uygulamaları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birlikte birçok müzik uygulamasını kullanabilirsiniz. Örneğin, Apple Music, Spotify, Deezer, Tidal, Saavn gibi popüler müzik uygulamaları İOS 9 ile uyumlu olarak çalışmaktadır. Bu uygulamaları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 işletim sistemiyle uyumlu olarak kullanabilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Oyunlar Oynanabilir?​

İOS 9 ile birçok oyunu oynayabilirsiniz. App Store’da birçok oyun İOS 9 ile uyumlu olarak çalışmaktadır. Örneğin, PUBG Mobile, Fortnite, Clash of Clans, Candy Crush Saga, Subway Surfers gibi popüler oyunlar İOS 9 işletim sistemiyle uyumludur. Bu oyunları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 ile keyifle oynayabilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi E-posta Hesapları Kullanılabilir?​

İOS 9, birçok e-posta hesabını desteklemektedir. Bu hesaplar arasında Gmail, Outlook, Yahoo Mail, iCloud Mail, Exchange gibi popüler e-posta sağlayıcıları yer almaktadır. İOS 9 ile bu e-posta hesaplarını cihazınıza ekleyebilir ve e-postalarınızı kolayca yönetebilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Web Tarayıcıları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birçok web tarayıcısını kullanabilirsiniz. Bu web tarayıcıları arasında Safari, Google Chrome, Firefox, Opera Mini gibi popüler tarayıcılar yer almaktadır. İOS 9 ile bu tarayıcıları cihazınıza indirebilir ve internet üzerinde gezinme deneyiminizi geliştirebilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Harita Uygulamaları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birçok harita uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında Apple Haritalar, Google Haritalar, Yandex Haritalar, HERE WeGo gibi popüler harita uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamaları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 işletim sistemiyle uyumlu olarak kullanabilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Kamera Uygulamaları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birçok kamera uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında Instagram, Camera+, VSCO, ProCam 6 gibi popüler kamera uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamaları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 işletim sistemiyle uyumlu olarak kullanarak fotoğraf ve video çekebilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Mobil Ödeme Uygulamaları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birçok mobil ödeme uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında Apple Pay, GarantiPay, İşCep, MobilAkıllıCüzdan gibi popüler mobil ödeme uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamaları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 işletim sistemiyle uyumlu olarak ödemelerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Sosyal Medya Uygulamaları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birçok sosyal medya uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Snapchat gibi popüler sosyal medya uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamaları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 işletim sistemiyle uyumlu olarak sosyal medya hesaplarınızı yönetebilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Video İzleme Uygulamaları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birçok video izleme uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, Twitch, Hotstar gibi popüler video izleme uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamaları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 işletim sistemiyle uyumlu olarak favori videolarınızı izleyebilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Sesli Asistan Uygulamaları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birçok sesli asistan uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında Siri, Google Asistan, Alexa, Cortana gibi popüler sesli asistan uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamaları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 işletim sistemiyle uyumlu olarak sesli komutlarınızı kullanarak çeşitli işlemler yapabilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Sağlık ve Fitness Uygulamaları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birçok sağlık ve fitness uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında Apple Sağlık, MyFitnessPal, Strava, Endomondo, Runtastic gibi popüler sağlık ve fitness uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamaları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 işletim sistemiyle uyumlu olarak sağlığınızı ve fitness hedeflerinizi takip edebilirsiniz.

İOS 9 ile Hangi Haber Uygulamaları Kullanılabilir?​

İOS 9 ile birçok haber uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında Apple Haberler, Flipboard, Feedly, Google Haberler, Reuters gibi popüler haber uygulamaları yer almaktadır. Bu uygulamaları App Store’dan indirebilir ve İOS 9 işletim sistemiyle uyumlu olarak güncel haberleri takip edebilirsiniz.

İos 9 Hangi Cihazlarda?​

iOS 9 sadece iPhone 4s ve daha yeni modellerde kullanılabilir.
iOS 9 güncellemesi iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c ve iPhone 5s gibi modelleri destekler.
iOS 9 iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air ve iPad Air 2 ile uyumludur.
iOS 9 iPod Touch 5. ve 6. nesil modellerinde kullanılabilir.
iOS 9 işletim sistemi, Apple’ın resmi web sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir.

iOS 9 ile iPhone’larda daha hızlı performans elde edebilirsiniz.
iOS 9 güncellemesiyle Siri daha akıllı ve kullanışlı hale gelir.
iOS 9 ile iPad’lerde çoklu görev yapabilirsiniz.
iOS 9 ile Apple Music uygulaması kullanılabilir.
iOS 9 ile cihazınızın pil ömrü uzayabilir.

Geri