AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Intramural miyom gebelige engel mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.220
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Intramural miyom gebeliğe engel mi?​

Hamile kalmaya engel olmazlar ancak rahim kas dokusu içinde yerleşen intramural miyomar gibi gebelik sırasında büyüyebilirler ve erken doğum sancıları, ağrılar gibi gebelikte istenmeyen problemlere yol açabilirler.

Miyom varken gebe kalınır mı?​

Miyomlar genel olarak gebeliğe engel teşkil etmez. Doğum sırasında sezaryen dışında, anne adayının zorlayacak sorunların yaşanmasına neden olmaz. Miyomlar rahimde düz kaslarda gelişen iyi huylu, düz kas ve bağ dokusu içeren kitlelerdir.

Miyom bir yılda ne kadar büyür?​

Miyom bir yılda ne kadar büyür?
3- Miyomların büyüme hızı: Normal şartlarda miyomlar büyüme hızları değişebilen ve kanser olmayan yani iyi huylu oluşumlar. Ancak bir miyom senede 2-3 cm’den fazla büyüyorsa kansere dönüşüm endişesi yaratabiliyor.

Miyom patlarsa ne olur?​

Miyom patlaması söz konusu olan bir durum olmadığı için kadınların, bu konuda endişe etmesine gerek yoktur. Miyom, patlama özelliğine sahip bir kitle değildir.

Rahimde 5 cm miyom ne demek?​

Daha sık olarakta düzenli takiplerine giden hastada miyomun büyüdüğü saptanır. Aslında miyomun büyüklüğü kadar konumu da yaratacağı sorunlarda rol oynar. 5 cm miyom rahim dışına yada tıbbi terminoloji ile subserozal büyüdüğünde hiçbir şikayet yaratmaz iken, bazende yoğun mesane ve barsak basılarının sebebi olur.

6 cm miyom tehlikeli midir?​

6 cm miyom tehlikeli midir?
En Tehlikeli Miyom Boyutları Ortalama olarak 6 ile 7 cm arasındaki miyomlar büyük miyom grubu içerisine girer. Bundan dolayı yaklaşık olarak 6-7 cm büyüklüğünden miyomların alınması gerekmektedir.

Miyom kendi kendine düşer mi?​

Miyomların kendiliğin yok olma gibi bir durumları yoktur. Kadınların menopoz dönemlerinde hormonal dengelerin bozulması ile birlikte büyümesi durabilir. Nadir de olsa miyomların küçüldüğü de görülmüştür. Fakat miyomlar ancak ameliyat ile yok olurlar.

Miyom cocuga zarar verir mi?​

Gebelik sırasında boyutları büyük olmayan miyomlar, belirgin bir zarara neden olmaz. Fakat büyük olanlar bebeğin başının doğum kanalına engel olacak şekilde lokalizasyonda bulunabilir. Bazı yerleşimdeki miyomlar gebelikte düşük ve erken doğum riskini arttıracak etkiler yapabilir.
 
İntramural miyomlar genellikle hamile kalmaya engel olmazlar fakat gebelik sırasında büyüyebilirler ve bazı istenmeyen problemlere neden olabilirler. Bu durum, erken doğum sancıları, ağrılar gibi sorunlara sebep olabilir. Miyomlar genel olarak gebeliğe engel teşkil etmezler, ancak doğum sırasında bazı durumlarda anne adayının zorlanmasına neden olabilirler. Miyomlar, rahimde yerleşen iyi huylu kitlelerdir ve genellikle düz kas ve bağ dokusu içerirler.

Miyomların büyüme hızı bireyden bireye değişebilir. Normal şartlarda miyomlar genellikle iyi huylu durumlar olup kansere dönüşmezler. Ancak bir miyomun senede 2-3 cm'den fazla büyümesi durumunda kansere dönüşüm endişesi yaratıyor olabilir.

Miyomlar patlama eğiliminde olmayan kitlelerdir, bu nedenle miyomların patlaması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu sebeple kadınların miyom patlaması konusunda endişelenmelerine gerek yoktur.

Rahimde 5 cm büyüklüğündeki bir miyom genellikle rahim dışına doğru büyüdüğünde (subserozal) belirli şikayetlere yol açabilir. Büyüklüğü ve konumu, olası sorunların belirlenmesinde rol oynar. Örneğin, bazen yoğun mesane ve barsak basısına neden olabilir.

6 cm büyüklüğündeki bir miyom genellikle daha riskli olarak kabul edilir ve bu büyüklükteki miyomların genellikle alınması önerilir. Yaklaşık olarak 6-7 cm büyüklüğündeki miyomlar büyük miyom kategorisine girebilir.

Miyomlar genellikle kendi kendine düşmezler ve menopoz döneminde hormonal değişikliklerle büyüme durabilir. Nadiren küçüldükleri de görülebilir, fakat genellikle miyomlar ancak ameliyat ile yok edilebilirler.

Gebelik sırasında boyutları büyük olmayan miyomlar genellikle belirgin bir zarara neden olmazlar. Ancak büyük miyomlar bebeğin başının doğum kanalına engel olabileceği gibi bazı yerleşimlerde düşüğe ve erken doğuma neden olabilirler. Bu nedenle, gebelik sırasında miyomların takibi ve gerekirse tedavisi önemlidir.
 
Geri
Üst