AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İntizar Sırat Şarkısı

haberci

Yeni Üye
İntizar Sırat Şarkısı
aşkımız sırattan ince bir kopru
ben gectim sen kaldın karşı kıyıda
elimden gelen yaptım
yuzustu bıraktın beni burada
hasret kaldım aylarca
şimdi gectin yanımdan
bir başkasıyla
ben kalbimden seni coktan cıkarmışım meğer
goz gormeyince gonlum yokluğuna alışıyormuş meğer
aşk dolu bu yureğimi incitip harap ettin
dizinin dibinden ayrılmadım yıllarca
hep bunu inkar ettin
direndi kalbimin yurekli yanı
sucuna yenilmiş pişman olmuşsun
duştun yine benim kıyılarıma
eşime dostuma beni sormuşsun
aşk bağışlamaz yalan olmuşsun
sen benim gonlume
ozur borcumsun
ben kalbimden seni coktan cıkarmışım meğer
goz gormeyince gonlum yokluğuna alışıyormuş meğer
aşk dolu bu yureğimi incitip harap ettin
dizinin dibinden ayrılmadım yıllarca
hep bunu inkar ettin

Bu sözler, bir aşkın sırat üzerindeki inci bir köprü olduğunu ve bir tarafından geçildiğini, diğer tarafında kalanın ise yalnız kaldığını anlatıyor. Şarkıda duygu dolu bir anlatım ile aşık olan kişinin yaşadığı ayrılık ve acılar dile getiriliyor. Aşkın incelikleri, acıları ve pişmanlıkları şarkının sözlerinde içtenlikle ifade ediliyor.

Yaşanan ayrılık sonrası hissettikleriyle yüzleşen kişi, sevgilisinin artık başkasıyla olduğunu fark ediyor ancak bu gerçeği kabul etmek zor geliyor. Bu durum karşısında kalbinin direndiği ve kendini kandırdığı belirtiliyor. Sevgilisine duyulan özlem ve pişmanlık şarkının her dizesine yansıyor.

Sözlerde geçen "aşk bağışlamaz" ifadesiyle sevgilinin yalanlarına ve pişmanlıklarına karşı duyulan öfke ve içsel çekişme vurgulanıyor. Son olarak sevgiliye hitaben dile getirilen "sen benim gönlüme özür borçsun" sözüyle yaşanan ayrılığın ve incinmenin getirdiği yaraların kabul edildiği ve özür beklediği anlaşılıyor.

Şarkının içerdiği duygu yoğunluğu ve anlatımındaki derinlik dinleyiciyi etkileyen unsurlardan biri olabilir. Ayrılık sonrası yaşanan acıların ve pişmanlıkların yansıtıldığı bu şarkı, aşkın içsel yolculuğunu ve zorluklarını anlatan dokunaklı bir eser olarak karşımıza çıkıyor.