AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İntizar Akıllı Deli Şarkısı

haberci

Yeni Üye
İntizar Akıllı Deli Şarkısı
taşı attım kuyuya
cinden cıkamadım
lafı attım kuyuya
icinden cıkamadım
ne testiler kırdım da
bir gonle sığamadım bir gonle
ya kendinden gececeksin
ya kendine geleceksin
bir karar ver a deli
bir akıllı sececeksin
zor mu
yerle gok arasında
kucucuk bir noktayım
kucucuk bir nokta
bir rizede bir sinopta
bir mardinde bir antepte
edirnede izmirde
aşk nerdey ben ordayım
aşk nerdeyse
cok mu
inanmadım onlara
beş parmakta on kara
inanmadım onlara
her kafada bir sevda
tam oldu dediklerim
tırmandı duz duvara tırmandı
ya kendinden gececeksin
ya kendine geleceksin
bir karar ver a deli
bir akıllı sececeksin
zor mu
bir rizede bir sinopta
bir mardinde bir antepte
tuncelide izmirde
aşk nerdey ben ordayım
aşk nerdeyse
cok mu

İntizar'ın "Akıllı Deli" şarkısının şarkı sözleriyle ilgili yazdıklarınızı gözden geçirirsek, şarkının duygusal ve düşünsel derinliğini vurgulamak istediğinizi anlıyorum. Şarkıda "taşı attım kuyuya, cinden çıkamadım" ve "lafı attım kuyuya, içinden çıkamadım" gibi benzetmelerle duygusal bir yalnızlık ve kırılganlık teması işlenmiş. Ayrıca "bir karar ver a deli, bir akıllı seçeceksin" şeklindeki dizelerle de insanın içsel ikilemlerine ve seçim yapma zorunluluğuna vurgu yapılmış.

Şarkının genelinde aşk, inanç ve ilişkilere dair karmaşık duygular ve düşünceler öne çıkıyor. Şarkıda, birçok farklı yer adının kullanılmasıyla da şarkıcının bu duygularını farklı coğrafyalara ve hayatlara taşıdığı görülüyor.

Bu dizeler aracılığıyla dinleyiciye yaşamın içindeki karmaşıklıklara dair düşünme fırsatı verilirken, aynı zamanda aşkın ve inancın hayatın her anında ve her yerinde var olduğu vurgulanıyor. İntizar'ın "Akıllı Deli" şarkısı, derin anlamlar barındıran sözleriyle dinleyicilerin üzerinde etkileyici bir iz bırakmayı başarıyor.