- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İntihal nasıl önlenir?
İntihale düşmemek için özellikle alıntı yapmayı çok iyi bilmek gerekir. Başka kaynaktan alıntı yaptığınızda alınan yeri satır içi kaynak göstermek ve sonrasında kaynakçaya ilave etmeniz gerekir. İntihal nasıl düşürülür sorusuna verilecek bir diğer cevap; benzeyen yerleri özet çıkarıp ( summary ) yazmaktır.İntihal nedir örnek?
Cambridge Üniversitesi’ne göre, intihal örnekleri şunları içerir: Kaynak belirtmeden başka bir kişinin çalışmasını harfi harfine alıntılamak. Uygun atıf yapmadan başkalarının fikirlerini kullanmak. Internet’ten olduğu gibi kopyala-yapıştır yapmak.
İntihal oranı nasıl azaltılır?
İntihal düşürme
- İntihal oranını nasıl düşürebilirim.
- Adım 1 : İntihal raporunu alın.
- Adım 2 : Benzeyen yerleri bulun.
- Adım 3 : Yeniden yazın.
- Adım 4 : Tekrar intihal raporu alın.
- İntihal nasıl düzeltilir.
- İntihal düşürme yöntemleri.
- intihal programına yakalanmamak.
İntihal nasıl düşürülür?
İntihale düşmemek için özellikle alıntı yapmayı çok iyi bilmek gerekir. Başka kaynaktan alıntı yaptığınızda alınan yeri satır içi kaynak göstermek ve sonrasında kaynakçaya ilave etmeniz gerekir. İntihal nasıl düşürülür sorusuna verilecek bir diğer cevap; benzeyen yerleri özet çıkarıp ( summary ) yazmaktır.Hangi kaynaklar için intihal.net’i kullanabilirsiniz?
intihal.net türkçe ve ingilizce doküman taramasında kullanılabilir. akademisyenler öğrencileri için sınıf açabilir ve bu sınıf üzerinden analizler yapabilir. rapor sonucu değiştirilemez, çıkarılan kaynaklar raporda yer alır. dünya standartlarında bir benzerlik raporu için yerli ve milli yazılım olan intihal.net’i kullanabilirsiniz.
Hangi bir intihal programını tercih edebiliriz?
Kullanabileceğiniz intihal programlarından biri de DubliChecker’dir. Kullanımı tamamen ücretsiz intihal programı arıyorsanız tam sizin için bir program olduğunu söyleyebiliriz. Hiç bir para harcamadan yüksek orandaki başarısıyla tercih edebileceğiniz bir yazılımdır. Programın kullanımı çok basittir.