AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Internetin sagligimiza zararlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İnternetin sağlığımıza zararları nelerdir?​

İnternet kullanımına bağlı gelişen kaygı bozukluğu aynı zamanda öfke ve şiddet davranışlarına da neden olabilir….Bu sıkıntılardan en çok karşılaşılanları;
- Boyun ve sırt ağrısı
- Ellerde ağrı ve karpal tünel sendromu.
- Görme bozuklukları
- Baş ağrısı ve migren.
- Özelikle çocuklarda aşırı kilo alımıdır.

İnternet bağımlılığının çocuklara verebileceği zararlar nelerdir?​

İnternetin aşırı kullanımının çocuğa bilişsel olan etkilerine baktığımızda; motivasyon eksikliği ile beraber kaygı bozuklukları; kritik düşünme, dikkat ve konsantrasyonda düşüş, yaratıcılığın zayıflaması gibi etkiler de sıklıkla görülmektedir.

Sanal ortamdaki tehlikeler nelerdir?​

Sanal ortamdaki tehlikeler nelerdir?
Kişisel bilgilerini kolayca açık edebilirler Kötü niyetli kişiler bu bilgileri takip ederek istismara kalkışabilirler. Aynı zamanda siber zorbalığa da maruz kalabilirler. İnternetteki ücretli içeriklere erişmek için aşırı para harcayabilir ya da aldatılarak bankacılık verilerini siber korsanlara kaptırabilirler.

Internetin eğitime katkısı nelerdir?​

Internetin eğitime katkısı nelerdir?
İnternetin eğitime faydaları nelerdir
- Etkileşimli bir eğitim sağlar.
- Uzaktan eğitim imkanı verir.
- Öğrenme deneyimlerini geliştirir.
- Öğrencinin görsel ve işitsel olarak eğitime katılmasını sağlar.
- Bilgilere daha kolay ulaşılmasını sağlar.
- Sınavların online yapılmasını sağlar.
- Eğitimi hızlandırır.
- Bilgiyi kalıcı hale getirir.

İnternet bağımlılığı nasıl tedavi edilir?​

Tedavi olmanın ilk şartı bir probleminiz olduğunu kabul etmek ve yardım istemektir. Eğer varsa altta yatan anksiyete, depresyon, hiperaktivite ya da dürtü kontrol bozukluğu gibi ruhsal hastalıklara yönelik tıbbi tedaviler başlanmalıdır. Bilişsel davranışçı terapi bağımlılıkta sık kullanılmaktadır.

İnternetin hayatımızdaki önemi nedir?​

İnternet, haberleşmeden bilgi paylaşımına, habercilikten medyaya, tanıtım ve reklamdan seyahat ve tatile, kamu hizmetlerinden bankacılık ve ticarete, eğlenceden sosyal ilişkiler ve kültürler arası etkileşime, çevre ve sağlıktan eğitime ve günlük yaşamı ilgilendiren pek çok alanda olumlu getiriler ve yenilikleri …

Dijital tehlikeler nelerdir?​

Dijital tehlikeler nelerdir?
Erdal Kaplanseren Twitter: @Kaplanseren. İnternet yalnızca bilgisayar değil telefon ve tabletlerimizde de her an bizimle.

Çoçuklara yönelik tehditler nelerdir?​

Çoçuklara yönelik tehditler nelerdir?
Mektup, dünya çocukları açısından sorun oluşturan ve giderek büyüyen sekiz tehdidi özetlemektedir: sürüp giden çatışmalar; kirlilik ve iklim krizi; zihinsel sağlık alanında olumsuz gidiş; kitlesel göç ve nüfus hareketleri; devletsizlik; geleceğin işleri için yeni beceriler; veri hakları ve özel yaşamın çevrimiçi …

İnternet kullanımının sağlığa olumsuz etkileri arasında boyun ve sırt ağrısı, ellerde ağrı ve karpal tünel sendromu, görme bozuklukları, baş ağrısı, migren ve özellikle çocuklarda aşırı kilo alımı gibi sorunlar ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra internet bağımlılığı, çocuklara da çeşitli zararlar verebilmektedir. Bilişsel etkiler arasında motivasyon eksikliği, kaygı bozuklukları, dikkat ve konsantrasyon problemleri, yaratıcılık azalması gibi durumlar görülebilir.

Sanal ortamdaki tehlikeler arasında kişisel bilgilerin kolayca açığa çıkması, siber zorbalığa maruz kalma, aldatılarak maddi zarara uğrama gibi durumlar bulunmaktadır. Bu nedenle internet kullanırken dikkatli olmak ve bilgilerimizi korumak önemlidir.

İnternetin eğitime katkıları ise oldukça fazladır. Eğitimde internetin sağladığı avantajlar arasında etkileşimli eğitim imkanı, uzaktan eğitim olanakları, öğrenci deneyimlerini geliştirme, görsel ve işitsel materyallerle destekleme, bilgilere kolay erişim, online sınav imkanı gibi faktörler yer almaktadır.

İnternet bağımlılığının tedavisi için ilk adımın problemin kabulü ve yardım istenmesi olduğu belirtilmektedir. Altta yatan ruhsal problemlerin tedavisi ile birlikte bilişsel davranışçı terapinin sıkça kullanıldığı ifade edilmektedir.

Son olarak, dijital tehlikeler ve çocuklara yönelik tehditler hakkında da bilgi verilmiştir. İnternetin hayatımızdaki önemi, eğitimden ticarete, sosyal ilişkilerden kültürler arası etkileşime kadar pek çok alanda olumlu etkileri olduğuna vurgu yapılmıştır. Çocukların karşılaşabileceği tehditler ve dünya genelinde önem arz eden konular da belirtilmiştir.

Geri