Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Internetin kaynagi nedir kisaca?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.933
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İnternetin kaynağı nedir kısaca?​

İnternet, çok protokollü bir ağ olup birbirine bağlı bilgisayar ağlarının tümü olarak da tanımlanabilir. Binlerce akademik ve ticari ağ ile devlet ve serbest bilgisayar ağının birbirine bağlanmasıyla oluşmuştur.

İnternetin hammaddesi nedir?​

İnternet ağı yeraltına döşenen fiber optik kablolar ya da elektrik direklerine bağlı halde bulunan klasik kablolar ile sağlanır. İnternet server adı verilen sunucular ile client olarak adlandırılan istemcilerden oluşan bir yapıya sahiptir.

İnternetin ana kaynağı nerede?​

İnternetin ana kaynağı nerede?
Her ne kadar internet hiyerarşik olmayan, yatay ve merkezsiz bir sistem olarak kabul edilse de, dünya internet trafiği ABD merkezli. Dünya internet trafiğinin ABD merkezli olmasının birbirine bağlı üç temel nedeni var. Bunlardan birincisi her internet erişiminin zorunlu ihtiyaç duyduğu alan adı (DNS) yapılanması.

İnternet üretilir mi?​

Üretilen bir şey değil. Dünyadaki bütün bilgisayarların birbirine kablolarla bağlanması gibi düşün.

İnternet kavramının temeli nasıl atılmıştır?​

1950’li yıllarda bilgisayarlar hayatımıza girmeye başlamıştı. Bilgisayarlar geliştikten sonra veri aktarımı ihtiyacı doğdu. Bunun için bir sistem ağı oluşturulmak için 1950’li yıllarda internetin ilk temelleri atılmış oldu. Bu veri ağı Fransa ve İngiltere’de kullanılmaya başlanmış oldu.

İnternetin içinde ne var?​

İnternetin içinde ne var?
İnternet dünyasında sunucular (server) ve istemciler (client) yer alır. Sunucular diğer cihazlara hizmet sağlayan makinelerdir ve direkt olarak internete bağlıdır. E-posta sunucusu, web sunucusu ve veri sunucusu bulunur ve her bir sunucu asla değişmeyen statik internet protokolü IP adresine sahiptir.

İnternetin ortaya çıkma amacı nedir?​

1980’lerin sonunda İngiltere’den Tim Berners-Lee, World Wide Web üzerine yaptığı çalışmalar sayesinde zengileştirilmiş text dokümanlarını çalışan bir ağ sistemine entegre etme konusunda ilerleme kaydetti. Bu gelişme modern internetin doğuşuna işaret etmekteydi. 1990’da ARPANET, 1995’te NSFNET miadını doldurdu.

İnternet ilk olarak hangi alanda kim tarafından kullanılmıştır?​

1989 yılında İsviçre’nin Cern şehrinde herkesin ortak kullanabildiği ve kampüsteki kişilerin kullanabilmesi için bir alışveriş ağı kurulmak istendi. Daha sonra oluşturulan bu ağa Dünya’da ki farklı kişilerin de bağlandığı görüldü. Bu şekilde internet artık halka açılmış oldu. Böylelikle internet icat edilmiş oldu.

İnternet dediğimiz şey nedir?​

İnternet dediğimiz şey nedir?
İnternet, bilgisayarların birbiriyle birleşerek oluşturduğu devasa bir ağdır. Bu birleşme genellikle kablolar yardımıyla olur.

İnternet nasıl meydana geldi?​

İnternetin tarihi, 1950’lerde bilgisayarların gelişmesi ile başlar. Paket ağlarının ilk tasarımları ABD, İngiltere ve Fransa’daki çeşitli laboratuvarlarda şekillenmiştir. 60’ların başında ABD Savunma Bakanlığı tarafından desteklenen ağ çalışmalarından birisi, İnternet Protokolü’nü (IP) kullanan ilk ağ olan ARPANET’tir.

3 sınıf internet nedir?​

İnternet nedir?, İnternet’in tanımı: Birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen iletişim ağına İnternet denir. İnternet, birbiriyle tüm dünya üzerinde yayılmış bilgisayar ağlarının birleşiminden oluşan devasa bir bilgisayar ağı olarak tanımlanabilir.
 
İnternetin kaynağı, birbiriyle bağlı bilgisayar ağlarının tümü olarak tanımlanan çok protokollü bir ağdır. Binlerce akademik, ticari ve devlet ağının birbirine bağlanmasıyla oluşan bu ağ, interneti meydana getirir.

İnternet ağının hammaddesi, yeraltına döşenen fiber optik kablolar ya da elektrik direklerine bağlı olan klasik kablolar ile sağlanır. Bu kablolar sayesinde internet server adı verilen sunucular ile client olarak adlandırılan istemciler arasında veri iletimi gerçekleştirilir.

İnternetin ana kaynağı dünya genelinde dağılmış olmasına rağmen, internet trafiği genellikle ABD merkezlidir. Bu durumun temel nedenleri arasında her internet erişiminin zorunlu ihtiyaç duyduğu alan adı (DNS) yapılanması bulunmaktadır.

İnternet üretilebilen bir şey değil, aslında dünyadaki bütün bilgisayarların birbirine kablolarla bağlanmasıyla oluşan bir ağdır. İnternet kavramının temelleri 1950'li yıllarda atılmış olup, bilgisayarların veri iletimi ihtiyacı doğmasıyla bir sistem ağı oluşturulmaya başlanmıştır.

İnternetin içeriğinde sunucular (server) ve istemciler (client) yer alır. Sunucular diğer cihazlara hizmet sağlayan makinelerdir ve web sunucuları, e-posta sunucuları gibi farklı tiplerde sunucular bulunmaktadır.

İnternetin ortaya çıkma amacı, web üzerinde zenginleştirilmiş metin dokümanlarının çalışan bir ağ sistemi içinde entegre edilmesine yönelik çalışmalarla başlamıştır. 1980'lerin sonlarında gelişen World Wide Web teknolojisi modern internetin doğuşuna zemin hazırlamıştır.

İnternet ilk olarak 1989 yılında İsviçre'nin Cern şehrinde herkesin ortak kullanabildiği bir ağ olarak oluşturulmuş ve daha sonra dünya geneline yayılarak internet halka açılmıştır.

İnternet, bilgisayarların birbiriyle birleşerek oluşturduğu devasa bir ağdır. Bu ağ genellikle kablolar aracılığıyla bir araya getirilir ve bilgi alışverişi sağlanır.

İnternetin meydana gelmesi, bilgisayarların gelişmesiyle başlayarak 1950'lerden itibaren şekillenmeye başlamıştır. İlk ağ çalışmaları ABD, İngiltere ve Fransa'daki laboratuvarlarda yapılmış ve ARPANET gibi ilk internet protokolünü kullanan ağlar oluşturulmuştur.

İnternetin 3 sınıfı olarak tanımlanan bir kavram yoktur. Ancak genel olarak internet; birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın ve sürekli büyüyen iletişim ağı olarak tanımlanabilir. Bu ağ, birleşmiş dünya genelinde yayılmış bilgisayar ağlarının bir araya gelmesiyle oluşur.
 
Geri
Üst