AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Internet uzerinden egitim nasil verilir?

Editör

Yeni Üye

İnternet üzerinden eğitim nasıl verilir?​

Online Eğitim Nasıl Yapılır? Video, ses, grafik, bilgisayar, çoklu ortam teknolojisi gibi araçların yardımıyla, online olarak uzaktan bağlanılarak yapılmaktadır. Tam zamanlı çalışanlar ve yurtdışında eğitim görmek isteyip buna imkân bulamayanlar için uzaktan online eğitimler ideal seçeneklerdir.

Online ders eğitmeni nedir?​

Eğitmen tüm sınıfa online olarak ders anlatır ve eğitim süreci bu şekilde gerçekleştirilir. Ayrı Zamanlı Dersler: Bu yöntemde ise eğitimin kapsamına giren ders notları, kitaplar, video materyalleri ve sesler gibi unsurlar öğrencilere daha önceden sunulur.
Uzaktan eğitime nasıl girilir?​
Yüz yüze eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ‘uzaktan eğitim’ süreci başladı. Öğrenciler, 23-27 Mart tarihleri arasında 3 farklı kanalda eğitim görecek. Ortaöğretim ve lise öğrencileri, TRT-EBA TV ve ‘eba.gov.tr’ üzerinden, yayın akışı ve ders programı takip edebilecek.

Online eğitmen ne iş yapar?​

Online eğitmen ne iş yapar?
Eğitmenler farklı konularda eğitimler vermekle görevlidir. Eğitmenlerin; uzmanlık alanlarına, öğrencilerin becerilerine ve yaş gruplarına göre eğitimleri planlaması ve uygulaması gerekir.

Uzaktan eğitim nereden yapılacak?​

Uzaktan eğitim nereden yapılacak?
Uzaktan eğitim nasıl yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim platformu olarak geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’dan internet üzerinden ve TRT’den yayın yapılacak. Bu kanallarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın içerikleri paylaşılacak. TRT üzerinden gün boyunca yayın olacak.

Uzaktan eğitimden nasıl verim alınır?​

İşte takip edildiği takdirde online derslerden alınan verimi arttıracağını düşündüğüm adımlar :
- DÜZENLİ BİR GÜNLÜK PROGRAM OLUŞTURMAK.
- ONLINE DERSLERDE NOT ALMAK.
- YOUTUBE ÜZERİNDEN DERS ANLATIM VİDEOLARINI İZLEYEREK DERSE HAZIRLANMAK.
- 4.ONLINE DERS SONRASI ALINAN NOTLARI TEKRAR ETMEK.

Mektupla öğretim ne demek?​

Bir öğretim kurumu, bir eğitim dairesi ya da özel bir kuruluş tarafından mektupla yürütülen öğretim. Ektupla öğretim kurslarına yazılan öğrencilere ders hazırlamak, onlardan gelen yazılı ödevleri düzeltmek ve değerlendirmekle görevli öğretmen ya da öğretim üyesinin yaptığı öğretim.

İnternet üzerinden eğitim vermek oldukça yaygın hale geldi ve birçok kişi için önemli bir seçenek haline geldi. Online eğitim genellikle video, ses, grafik, bilgisayar ve çoklu ortam teknolojileri gibi araçlar ile uzaktan yapılmaktadır. Özellikle tam zamanlı çalışanlar veya yurtdışında eğitim almak isteyenler için ideal bir seçenektir.

Online ders eğitmenleri, öğrencilere dersleri online olarak anlatır ve eğitim süreci bu şekilde ilerler. Bazı yöntemlerde ders notları, kitaplar, video materyalleri ve ses dosyaları gibi unsurlar öğrencilere önceden sunulur.

Uzaktan eğitime katılmak isteyenler genellikle belirli bir platforma veya yayın kanalına giriş yaparak derslere erişim sağlarlar. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın online eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden veya TRT'nin kanallarından yayınlanan dersler takip edilebilir.

Online eğitmenler ise genellikle belirli konularda uzmanlaşmış kişilerdir. Öğrencilerin becerileri ve yaş gruplarına göre eğitimleri planlar ve uygularlar.

Uzaktan eğitimden verim alabilmek için belirli adımlar atılabilir. Bunlar arasında düzenli bir günlük program oluşturmak, online derslerde not almak, YouTube üzerinden ders anlatım videolarını izleyerek derse hazırlanmak ve ders sonrasında alınan notları tekrar etmek gibi yöntemler bulunmaktadır.

Mektupla öğretim ise bir öğretim kurumu veya eğitim dairesi tarafından mektup aracılığıyla yürütülen bir öğretim şeklidir. Bu tür öğretimlerde öğrencilere mektuplarla ders materyalleri gönderilir, onlar da yazılı ödevleri geri gönderirler ve öğretmenler bu ödevleri değerlendirirler.

Geri