İnternet ışığı neden sürekli yanıp sönüyor?
Adsl modemin internet ışığının siz internet kullanmasanızda yanıp sönmesi normal bir durumdur. Bu sebepten endişelenmenizi gerektiren bir durum yok. Siz internete girmeseniz bile, modeminiz açık olduğu sürece servis sağlayıcınız ile sürekli iletişim halinde olur. Bu ufak da olsa bir trafik oluşturur.DSL ışığı yanıp sönüyor ne yapmalıyım?
Fakat Servis sağlayıcı ile sizin adsl modem arasında bir sorun oluşursa o zaman modem üzerindeki adsl ışığı yanıp söner. Adsl ışığının sürekli yanıp sönmesi bağlantı yapılamadı anlamına gelir….Toplam 1 Cevap- Adsl modemi kapatın açın.
- Adsl modem arkasındaki telefon hattını kontrol edin.
DSL neden yanmıyor?
Modeminiz üzerinde bulunan DSL ışığı yanmıyorsa, internet sağlayıcınızın ana hattı üzerinden bakır kablolarla yardımıyla evinize taşınan ve modeme bağlanan DSL bağlantısı çalışmıyordur ve bu nedenle de internete bağlanamıyorsunuzdur.
DSL bağlantı sorunu nasıl çözülür?
“DSL bağlantısı yok” sorunu nasıl çözülür?
- Adım #1: Bağlantı kablolarını kontrol edin.
- Adım #2: Modemi ve bilgisayarı yeniden başlatın.
- Adım #3: Antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakın.
- Adım #4: Windows Sorun Giderici’yi çalıştırın.
- Adım #5: Farklı bir cihaz ile internete bağlanmayı deneyin.
DSL ışığı nasıl yanar?
DSL ışığı yeşil yanıyorsa VDSL düzgün olarak çalışıyordur. DSL ışığı yanmıyorsa DSL bağlantısı yanlış yapılmıştır ya da hiç yapılmamıştır. Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır ya da devre dışı bir bağlantı vardır.DSL ışığı yanmıyor ne yapmalıyım?
DSL ışığı yanmıyorsa DSL bağlantısı yanlış yapılmıştır ya da hiç yapılmamıştır. Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır ya da devre dışı bir bağlantı vardır. WLAN 2.4G ışığı yeşil yanıyorsa kablosuz bağlantı etkindir.Modemde kaç ışık yanması gerekiyor?
Yeni nesil modemlerde yanması gereken 5 çeşit ışık mevcuttur. Bu ışıklar sırasıyla Güç, İnternet, DSL, Ethernet, WLAN 2.4G ve WLAN 5G’ dir. Bu ışıkların bazıları sürekli yanıp söndüğü gibi bazıları da sürekli olarak sabittir.
DSL nasıl bağlanır?
Girişe dış hattan gelen kablo ucundaki konnektör vasıtasıyla bağlanır. Çıkışın bir tarafına telefona giden kablo, diğer tarafına ise ADSL modeme giden kablo bağlanır. Eğer evinizde telefon kullanmayacaksanız splitter kullanmadan bu kabloyu doğrudan ADSL modeme bağlamanız da mümkün olabilir.