AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

International Baccalaureate ne demek?

Editör

Yeni Üye

International Baccalaureate ne demek?​

IB Diploma Programı, üniversite öncesinde, özgüven-öz disiplin ve üst düzey düşünme becerilerine sahip, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş, farklı kültürleri bilen, dünya vatandaşları yetiştiren bir eğitim-öğretim programıdır. Uluslararası Bakalorya Programı dünya çapında 4775 okulda 6282 program olarak uygulanmaktadır.

IB diploması ne işe yarar?​

IB Diploma Programı (DP), 16 ila 19 yaşları arasındaki öğrencileri üniversitede ve sonrasındaki yaşamlarında başarılı olmaları için hazırlayan, final sınavlarının bulunduğu, akademik olarak zorlayıcı ve dengeli bir eğitim programıdır.

IB liseleri nedir?​

IB liseleri nedir?
Kuruluş amacı; lise ya da üniversite eğitimini yurt dışında başka bir ülkede sürdüren öğrencilerin okudukları müfredat programının ortak ve evrensel bir çerçeve dâhilinde yürütülmesidir. Türkiye’deki bazı liseler de IB diploması sunmaktadır.

Türkiyede kaç tane IB okulu var?​

Türkiye’de IB programı sunan 90 tane yetkilendirilmiş IB okulları bulunmaktadır. Bu okullardan yalnızca 56 tanesi IB Diploma eğitimi verme yetkisine sahiptir.

IB programı kaçıncı sınıfta başlar?​

Lise 2 ve lise 3 sınıflarda bu programı alan öğrenciler, son sınıfta ülkemizdeki üniversite sınavları için de hazırlık yapabilirler.

IB programı ücretli mi?​

IB programı ücretli mi?
Evet. IB Diploma Programı, IBO organizasyonu tarafından ayrıca ücretlendirilir. Ücret yıldan yıla farklılık gösterebilir. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Ders başına ödenecek olan 85 EURO 6 DERS kaydı için 6×85=510 EURO, ve gönderi bedeli olarak 40 EURO ile birlikte toplam 550 EURO’dır.

IB programına nasıl girilir?​

IB DİPLOMA PROGRAMINA GİRİŞ KOŞULLARI
- 75 TOEFL IBT sınavı, her bölümden en az 17 almak.
- IELTS sınavından ortalama 6,5 almak; her bölümden en az 6.0 puan almak.
- “The Cambridge English First Certificate Examination” (FCE) sınavından A üzerinden en az “B” almak;
- “The Cambridge İngilizce Yeterlilik”i (CPE) geçmek.

AP ve IB şart mı?​

AP uygulaması; öğrenciye ilgi alanı, hedefleri ve ders programı doğrultusunda yükseköğretim dersleri alma imkanı verirken IB programı, lise eğitimi sonrası küresel çapta geçerliliği olan bir diploma sağlamaktadır.

Galatasaray Lisesi IB veriyor mu?​

Galatasaray Lisesi IB veriyor mu?
Diplomamız dünyanın her yerinde lise diploması olarak geçerli. Fransa da ayrı bir öneme sahip Bakalorya (IB) düzeyinde bir belge verilmek suretiyle Fransa’da da istedikleri üniversiteye öğrencilerimiz çok rahatlıkla girebiliyor.

IB Diploma Programı, uluslararası bir eğitim programı olup, öğrencileri üniversite öncesinde gelişmiş özgüven, öz disiplin ve üst düzey düşünme becerilerine sahip, yaşam boyu öğrenmeyi benimseyen, farklı kültürleri bilen ve dünya vatandaşlarına dönüştüren bir yaklaşımla eğitim verir. Program, 16 ila 19 yaş aralığındaki öğrencileri üniversite ve sonrasındaki yaşamlarına hazırlamayı hedeflerken, akademik olarak zorlayıcı ve dengeli bir eğitim süreci sunar.

IB Diploma Programı, final sınavlarının bulunduğu bir programdır ve öğrencilere geniş bir akademik yelpazede bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlar. Türkiye'de IB Programı sunan 90 yetkilendirilmiş okul bulunmakla birlikte, yalnızca 56 tanesi IB Diploma eğitimi verme yetkisine sahiptir.

IB Programına girmek isteyen öğrencilerin belirli koşulları sağlamaları gerekmektedir. Bunlar arasında TOEFL IBT sınavından en az 75 puan almak, IELTS sınavından ortalama 6,5 almak, Cambridge English First Certificate Examination'ı (FCE) sınavından en az "B" notu almak veya Cambridge İngilizce Yeterlilik sınavını geçmek gibi şartlar bulunmaktadır.

AP (Advanced Placement) ve IB (International Baccalaureate) programları farklı yaklaşımlara sahiptir. AP, öğrencilere ilgi alanları, hedefleri ve ders programları doğrultusunda yükseköğretim dersleri alma imkânı sağlarken, IB Programı uluslararası geçerliliği olan bir diploma sunar.

Galatasaray Lisesi, dünya genelinde geçerli olan IB diploması programını uygulayan okullardan biridir. Öğrenciler bu diploma ile dünya genelindeki üniversitelere başvuru yapabilir ve Fransa'da da özel bir öneme sahip olan Diplôme du Baccalauréat (IB) belgesi sayesinde Fransız üniversitelerine rahatlıkla kabul edilebilirler.

Geri