- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Interatrial septum ne demek?
Atriyal septal defekt (kusur) ya da kısaca ASD (İngilizce: Atrial septal defect), kalbin sağ ve sol kulakçıklarını ayıran atriyal septumun üzerinde bir delik bulunması durumuna verilen isimdir. Sol kulakçık temiz kanın kalpte toplandığı odacık iken sağ kulakçık vücuttan gelen kirli kanın kalpte toplandığı odacıktır.ASD tanısı nedir?
ASD’nin Tanısı Hastaların kalp muayenesinde masum üfürüme benzer ya da biraz daha şiddetli üfürüm duyulabilir. ASD’si olan çocukların çok azında ise, beslenirken nefes nefese kalma, çabuk yorulma ve terleme, büyüme geriliği, sık akciğer enfeksiyonu veya ağlarken morarma belirtileri olabilir.Septum ne anlama gelir?
Septum, anatomide organ veya boşluğu kısımlara ayıran perde şeklinde ince bölmeye verilen isimdir. Vücutta farklı bölmeleri birbirinden ayıran pek çok septum bulunmasına rağmen, terim özellikle burnun iç kısmında, burunu orta hatta iki bölmeye ayıran anatomik yapıyı (nasal septum) tanımlamak için kullanılır.
Interventriküler septum ne demek?
kalbin iki karıncığını birbirinden ayıran kardiyak doku duvarı.What is the difference between atrioventricular and interatrial septum?
atrial septum (septum atrio´rum cor´dis) interatrial septum. atrioventricular septum the part of the membranous portion of the interventricular septum between the left ventricle and the right atrium.What is interradicular septum?
1. one of the thin plates of bone separating the alveoli of the teeth in the mandible and maxilla. Called also interradicular septum. 2. one of the thin septa that separate adjacent pulmonary alveoli, containing connective tissue and the capillary network of the blood supply of the lung.
interatrial septum ( septum interatria´le cor´dis) the partition separating the right and left atria of the heart; called also atrial septum. interradicular septum interalveolar septum (def. 1).
1. a wall or partition dividing a body space or cavity. Some are membranous, some are osseous, and some are cartilaginous; each is named according to its location. See also septal defect. adj., adj sep´tal. 2. nasal septum. alveolar septum interalveolar septum. atrial septum ( septum atrio´rum cor´dis) interatrial septum.