AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Interaktif vergi Dairesi ise birakma Nasil Yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.205
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Interaktif vergi Dairesi işe bırakma Nasıl Yapılır?​

İşi bırakma ve değişiklik bildirimleri, bildirilecek olayın vukuu tarihinden itibaren bir ay içerisinde, ➢ Vergi dairesine bizzat giderek, ➢ Posta ile göndererek, ➢ Vergi dairesine gitmeden İnteraktif Vergi Dairesi (https://ivd.gib.gov.tr) aracılığı ile sistem üzerinden, yazılı olarak yapılır.

Vergi levhası sorgulama nasıl yapılır?​

GİB üzerinden https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/dilekcematik/vergi-levhasi linkini tıkladığınızda açılan sayfadaki gerekli bilgileri doldurarak, vergi levhası sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Sorgulanan kişi veya kurumun son 3 yıla ait vergi levhalarının listesi ekrana gelecektir.
Vergi Dairesi nasıl öğrenirim?​
İnteraktif Vergi Dairesine www.ivd.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Işyeri kapatma kararını kim verir?​

Işyeri kapatma kararını kim verir?
Maliye Bakanlığı, yayımlamış olduğu 181 seri no’ lu tebliğ ile, kapatma hususundaki karar verme yetkisini valiliklere devretmiştir. Kapatma işlemi ise, işyerinin yetki alanı itibariyle bağlı bulunduğu vergi dairesi (bağlı vergi dairelerinde mal müdürlüğü) tarafından oluşturulacak bir ekip tarafından yapılır.

Şirket kapanış işlemleri nasıl yapılır?​

Şirket kapanış işlemleri nasıl yapılır?
Şirketinizi kapatmak istiyorsanız bağlı olduğunuz ticaret sicil müdürlüklerine ve vergi dairelerine bildirimde bulunmanız gerekir. Bu süreçte ticaret sicil müdürlüğüne ticareti veya işi bırakma, tasfiye edilme ve feshedilme belgeleri teslim edilmelidir.

Vergi levhası neyi gösterir?​

Vergi levhasında, mükellefin adı ve soyadı, ticaret unvanı, iş yeri adresi, vergi kimlik numarası, bağlı olduğu vergi dairesi, vergi türü, işe başlama tarihi, ana faaliyet kodu ve faaliyet türü, faaliyet durumu, beyan edilen son üç yıla ait matrahlar, bu matrahların ait olduğu takvim yılı için tahakkuk eden vergiler ve …

Vergi levhası nereden ulaşabilirim?​

Vergi Levhası Nasıl Alınır?
- GİB’nin web sitesine giriş yapın.
- İnternet Vergi Dairesi’ni seçin.
- E-beyanname gönderdiğiniz ve size ait olan kullanıcı kodu, parola ve şifrenizi yazarak giriş yapın.
- Giriş yapıldıktan sonra gelen sayfadaki SORGULAMA butonuna basın.
- VERGİ LEVHASI BİLGİLERİ seçeneğine tıklayın.
Vergi Dairesi ne anlama gelir?​
Vergi Usul Kanununun 4 üncü maddesi uyarınca, Vergi dairesi, mükellefi tesbit eden, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden dairedir. Vergi daireleri, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre aynı zamanda “Tahsil Dairesi”dir.
 
İşyeri bırakma ve değişiklik bildirimlerinin nasıl yapılacağı, vergi levhası sorgulama işleminin nasıl gerçekleştirileceği ve vergi dairesi ile ilgili bilgilerin nereden alınabileceği gibi konularda detaylı açıklamalarda bulunulmuştur. İşte size o konular hakkında daha geniş bilgi:

- İşyeri bırakma ve değişiklik bildirimleri, olayın meydana geldiği tarihten itibaren bir ay içinde aşağıdaki yollarla yapılabilir:
1. Vergi dairesine bizzat giderek,
2. posta ile göndererek,
3. İnteraktif Vergi Dairesi ([ivd.gib.gov.tr](https://ivd.gib.gov.tr)) aracılığıyla sistem üzerinden yazılı olarak.

- Vergi levhası sorgulama işlemi için [GİB'nin resmi web sitesi](https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/dilekcematik/vergi-levhasi) üzerinde gerekli bilgilerin doldurulmasının ardından sorgulama yapılabileceği belirtilmiştir.

- Vergi dairesine nasıl ulaşılacağı ise [İnteraktif Vergi Dairesi](http://www.ivd.gib.gov.tr) adresi üzerinden gerçekleştirilebileceği ifade edilmiştir. Bu platform üzerinden vergi işlemleri ve bilgilerine erişim sağlanabilir.

- İşyeri kapatma kararını kimin verdiği sorusuna yönelik olarak, Maliye Bakanlığının valiliklere kapatma hususundaki karar verme yetkisini devrettiği ve kapatma işleminin işyerinin bağlı olduğu vergi dairesi veya mal müdürlüğü tarafından oluşturulan bir ekip tarafından gerçekleştirildiği açıklanmıştır.

- Şirket kapanış işlemlerinin nasıl yapıldığı konusunda, şirketin bağlı olduğu ticaret sicil müdürlüklerine ve vergi dairelerine bildirimde bulunulması gerektiği ve bu süreçte gerekli belgelerin teslim edilmesi gerektiği bilgisi verilmiştir.

- Vergi levhasının içeriğine ilişkin açıklamada, mükellefin şahsi bilgilerinden alınan vergi türü, işe başlama tarihi, faaliyet durumu ve son üç yıla ait matrah ve vergi bilgilerini içerdiği vurgulanmıştır.

- Vergi levhası almak için adımların detaylı olarak verildiği bir açıklama yapılmış ve [GİB'nin web sitesi](https://gib.gov.tr/) üzerinden İnternet Vergi Dairesi sistemine giriş yapılıp sorgulama işlemlerinin yapılması gerektiği belirtilmiştir.

- Vergi dairesinin ne anlama geldiği konusunda da Vergi Usul Kanunu hükümleri doğrultusunda mükellefi tespit eden, vergi tahakkuk ettiren, tarh eden ve tahsil eden daire olarak tanımlandığı ve aynı zamanda "Tahsil Dairesi" olarak da bilindiği bilgisi verilmiştir.
 
Geri
Üst