AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Insulin pompasini devlet karsiliyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Insülin pompasını devlet karşılıyor mu?​

Bütün Tip 1 diyabetlilerin bu teknoloji ve sarf malzemelerini kolay bir şekilde elde etmesi gerekir. Sürekli şeker ölçüm cihazlarının her ay alınan sensör aparatları, insülin pompası ve üç ayda bir alınan pompa sarf malzemeleri de SGK kapsamına alınmalı.”

İnsülin pompası ne kadar?​

İnsülin pompası ne kadar?
Bir defaya mahsus alınan insülin pompasının fiyatı 11 bin 600 TL’den 18 bin 215 TL’ye çıktı. Hastaların aylık alması gereken malzemenin fiyatıysa 600 TL’ye yükseldi. SGK’nın geri ödediği miktarsa, zamma rağmen aynı kaldı.

İnsülin pompası nedir nasıl kullanılır?​

İnsülin pompası nedir nasıl kullanılır?
İnsülin pompası, göbek, kalça, üst kol ya da bacak bölgesine yerleşen bir katatere bağlı bir tüp aracılığı ile vücuda insülin salgılayan elektronik bir cihazdır. Katater her 3 günde bir değiştirilir. İnsülin pompası ile yaşam biçimi esnekliği sağlanır, 24 saat süresince hızlı etkili-bazal dozda insülin sağlanır.

Şeker Ölçüm Cihazı devlet karşılıyor mu?​

Düzenlemeye göre, kan şekeri ölçüm cihazlarına ait bedeller, SGK tarafından karşılanacak. Kan şekeri ölçüm çubukları ve kan şekeri ölçüm cihazları, sözleşmeli eczanelerden temin edilecek. Eczaneler kan şekeri ölçüm cihazları için fark alabilecek ancak kan şekeri ölçüm çubukları için fark alamayacak.

Kan şekeri ölçüm cihazı devlet karşılıyor mu?​

Kan şekeri ölçüm cihazı devlet karşılıyor mu?
1 Ağustos 2016 tarihinden itibaren SGK şeker hastalarının şeker ölçüm cihazlarını ödemiyor.

Şeker ölçüm cihazları ne kadar?​

Şeker ölçüm cihazları ne kadar?
Günümüzde en iyi şeker ölçüm cihazı sağladığı faydalar ve kullanım kolaylığıyla parmak delmeden şeker ölçümü yapabilenlerdir. Şeker ölçüm cihazlarının fiyatları 20 TL ile 1.000 TL aralığında değişkenlik göstermektedir.
Şeker hastaları uzun yaşar mı?​
Gülendam Tümen, “Şeker tüketimini kısıyorlar, dışarıdan ek şekerli ürünleri alarak yemiyorlar, yürüyüşe başlıyorlar, hamurlu yiyecekleri hayatlarından büyük oranda çıkarıyorlar. Bundan dolayı şeker hastaları, sağlıklı görünenlerden daha uzun yaşayabiliyor” dedi.

Insülin pompası hangi durumlarda kullanılır?​

Insülin pompası hangi durumlarda kullanılır?
İnsülin pompası; iğne ile insülin alınmasına rağmen şeker düzeyi kontrol altına alınamayan hastalarda kullanılan, cilt altına yerleştirilen katater ile vücuda tüm gün düzenli olarak insülin sağlayan ideal bir tedavi yöntemidir.

Şeker hastalarına şeker ölçüm cihazı ücretsiz mi?​

Şeker hastalarına şeker ölçüm cihazı ücretsiz mi?
Şeker hastaları artık kan şekeri ölçüm çubuklarını fark ücreti ödemeden alabilecek. SGK, 2011 yılından önce şeker ölçüm çubuğu başına 0,55 kuruş öderken 2011 yılından bu yana en fazla 32 kuruşluk ödeme yapıyor. Bu düşük ödeme, hastaları Uzakdoğu malı ucuz-kalitesiz cihaz ve ölçüm çubuklarına itiyor.
 
**İnsülin pompasını devlet karşılıyor mu?**

Tip 1 diyabetlilerin insülin pompası ve sarf malzemelerine erişimi önemlidir. Sürekli şeker ölçüm cihazları ve insülin pompalarının SGK kapsamına alınması gerektiğine dair bir öneri sunulmuş. Ancak mevcut durumda insülin pompasının bir defaya mahsus alımı için 11.600 TL ile 18.215 TL arasında bir fiyat söz konusu. Ayrıca, aylık sarf malzemelerinin fiyatı da 600 TL'ye yükselmiş durumda. SGK'nın geri ödeme miktarı ise zamma rağmen aynı kalmış.

**İnsülin pompası ne kadar?**

İnsülin pompasının fiyatı bir defaya mahsus alındığında 11.600 TL ile 18.215 TL arasında değişmektedir. Aylık olarak alınması gereken sarf malzemelerinin fiyatı ise 600 TL'ye yükselmiştir. SGK'nın geri ödediği miktar ise zamma rağmen aynı kalmıştır.

**İnsülin pompası nedir nasıl kullanılır?**

İnsülin pompası, vücuda insülin salgılayan bir elektronik cihazdır ve katatere bağlı bir tüp aracılığıyla vücuda insülin verir. Katater her 3 günde bir değiştirilir. Bu cihaz sayesinde yaşam tarzında esneklik sağlanır ve 24 saat boyunca insülin verilmesi sağlanır.

**Şeker Ölçüm Cihazı devlet karşılıyor mu?**

Kan şekeri ölçüm cihazlarına ait bedellerin SGK tarafından karşılandığı belirtilmiştir. Kan şekeri ölçüm cihazları ve çubukları, sözleşmeli eczanelerden temin edilebilir. Eczaneler, bu cihazlar için fark alabilirken, kan şekeri ölçüm çubukları için fark alamazlar.

**Kan şekeri ölçüm cihazı devlet karşılıyor mu?**

1 Ağustos 2016 tarihinden itibaren SGK, şeker hastalarının şeker ölçüm cihazlarının bedelini ödememeye başlamıştır.

**Şeker ölçüm cihazları ne kadar?**

Günümüzde şeker ölçüm cihazları 20 TL ile 1.000 TL arasında değişen fiyatlarla satılmaktadır. En iyi şeker ölçüm cihazları, parmak delmeden şeker ölçümü yapabilme özelliği ile dikkat çekmektedir.

**Insülin pompası hangi durumlarda kullanılır?**

Insülin pompası, iğne ile insülin alınmasına rağmen şeker düzeyinin kontrol altına alınamadığı durumlarda kullanılmaktadır. Bu cihaz, cilt altına yerleştirilen katater aracılığıyla vücuda tüm gün düzenli olarak insülin sağlar.

**Şeker hastalarına şeker ölçüm cihazı ücretsiz mi?**

Şeker hastaları artık kan şekeri ölçüm çubuklarını fark ücreti ödemeden alabilmektedir. SGK tarafından yapılan ödemeler 2011 yılından bu yana en fazla 32 kuruş düzeyindedir. Bu durum, hastaları kalitesiz ürünlere yönlendirebilmektedir.

Herhangi başka bir sorunuz varsa seve seve cevaplayabilirim.
 
Geri
Üst