AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Insansiz hava araci ilk ne zaman yapildi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Insansız hava aracı ilk ne zaman yapıldı?​

İlk İHA’lar A. M. Low tarafından 1916 yılında geliştirilmiştir. Takip eden yıllarda ise sınırlı sayıda üretilen Hewitt-Sperry otomatik uçak I. Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır.

TAI ne zaman kuruldu?​

TAI ne zaman kuruldu?
28 Haziran 1973TUSAŞ / Kuruluş

TUSAŞ devletin mi?​

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.

Tai kime ait?​

Tai kime ait?
(TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur.25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAİ’nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu kapsamda TAİ ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.

Tai başında kim var?​

Muammer AKPINAR. Lojistik Hizmetler Başkanı

Ilk yerli İHA nın adı nedir?​

Ilk yerli İHA nın adı nedir?
İNSANSIZ HAVA SİSTEMİ (İHA) Baykar tarafından yapılan çalışmalar sonucu tamamıyla yerli sermaye ile üretilen ilk insansız hava sistemi Bayraktar Mini İHA, 2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yerini aldı. Aynı zamanda Bayraktar Mini İHA ihracatı, gerçekleşen ilk millî İHA’dır.

TEI özel mi devlet mi?​

(TEI), 1985 yılında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., General Electric (GE), Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ve Türk Hava Kurumu (THK) arasında kurulmuş olan bir anonim şirkettir.

TAI nin Genel Müdürü kim?​

TAI nin Genel Müdürü kim?
Temel Kotil (21 Eki 2016–)TUSAŞ / CEO

TAI nin Yönetim Kurulu Başkanı kim?​

TAI tesislerinde gerçekleşen Olağan Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Oğuz Borat’ın seçildiği yeni Yönetim Kuruluna 6 yeni üye atandı.

İHA ve SİHA ların motoru nerede üretiliyor?​

İHA ve SİHA ların motoru nerede üretiliyor?
Türkiye şu anda dünyadaki en güçlü insansız hava aracı üreticilerinden biridir. Ukrayna motor üretimini baştan sona yapabilen 6 ülkeden bir tanesi. Ortak çalışmamızın iki ülkenin güvenliği ve bağımsızlığına katkının yanında dünyaya yeni ve daha güçlü bir ürün sunacağımıza eminim.

Sihalar nerede üretiliyor?​

Tüm kritik aksamı, tasarım ve yazılımları Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’lar dünyada rekor sayılacak düzeyde yüzde 93’lük bir yerli sanayi katılımıyla İstanbul’da bulunan Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü’nde üretiliyor.

İnsansız hava aracı (İHA) konusunda paylaşımlarınız oldukça bilgilendirici! İlk İHA'ların A. M. Low tarafından 1916 yılında geliştirildiğini ve daha sonraki yıllarda Hewitt-Sperry otomatik uçağının I. Dünya Savaşı sırasında kullanıldığını belirtmişsiniz. TAI'nin 28 Haziran 1973 tarihinde kurulduğunu ve Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı'nın Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla kurulduğunu aktarmışsınız. TUSAŞ'ın devletin kontrolünde olduğunu belirtmişsiniz.

İlk yerli İHA'nın Bayraktar Mini İHA olduğunu ve 2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiğini paylaşmışsınız. Ayrıca Bayraktar Mini İHA'nın ihracatının gerçekleşen ilk milli İHA olduğunu da vurgulamışsınız. TEI'nin ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., General Electric, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Türk Hava Kurumu arasında kurulan bir anonim şirket olduğunu belirtmişsiniz.

İHA ve SİHA'ların motorlarının nerede üretildiği konusunda Ukrayna motor üretimini baştan sona yapabilen 6 ülkeden biri olan Türkiye'nin, insansız hava araçları konusunda dünyadaki güçlü üreticilerden biri olduğunu ifade etmişsiniz. SİHA'ların ise tamamıyla milli ve özgün olarak geliştirildiği ve İstanbul'da bulunan Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü'nde üretildiği bilgisini paylaşmışsınız.

Verdiğiniz bilgilerle insansız hava araçları ve Türk havacılık endüstrisi hakkında geniş kapsamlı bir bilgilendirme sağlamışsınız. Emeğinize sağlık!

Geri